Memorijalni nogometni turnir “Dževad Begić Đilda” bit će održan u nedjelju, 8. jula na pomoćnom terenu stadiona Grbavica.

Udruženja navijača FK Željezničar kao organizator turnira, poziva sve navijače i simpatizere da 3. i 4. jula u periodu od 18 do 20 sati u prostorijama Udruženja (sjeverna tribina stadiona Grbavica), prijave svoje ekipe koje mogu imati od 6 do maksimalno 10 igrača. Uz kotizaciju od 50 KM, turnir će biti humanitarnog karaktera i neće imati novčane nagrade.

“Organizacija ovog turnira samo je jedan od načina na koji se prisjećamo lika i djela Dževada Begića Đilde. Način na koji se borio i nažalost poginuo za ovaj grad i državu, najbolje pokazuje kakav je čovjek bio i ponosni smo što je bio vođa FK Željezničar“, istakli su iz Udruženja navijača FK Željezničar te ovom prilikom najavili i posjetu spomen-obilježju Dževada Begića Đilde.

“Kao i svake godine, 11. jula ćemo na spomen-obilježju kod Prirodno-matematičkog fakulteta položiti cvijeće i još jednom odati počast našem heroju. Pozivamo sve navijače da nam se pridruže i tada“, naveli su iz Udruženja.

Dževad Begić Đilda, nekadašnji vođa navijača FK Željezničar, poginuo je 11. jula 1992. godine. Pokušavajući spasiti ranjene civile na raskrsnici sarajevskog naselja Pofalići, Đilda je pogođen snajperskim hicem sa Grbavice. U trenutku pogibije imao je 26 godina. Posthumni je dobitnik najvećeg armijskog priznanja, značke Zlatni ljiljan.

PODIJELI