PHOTO: Dnevnik.hr/NovaTV

Pojavile su se nove informacije o stanju BBB u grčkim zatvorima. Javnost je najviše zanimalo da li navijači imaju obezbjeđene osnovne uslove za život kao što su voda, hrana, medicinska pomoć itd.

Novinari hrvatskog portala Dnevnik.hr kontaktirali su advokata BBB u Grčkoj, kojem ovo nije prvi put da govori za medije.

Advokat je rekao da ima stalni kontakt sa navijačima i kaže da nema nikakvih problema u zatvoru.

Naime, 102 članova BBB raspoređena su u 16 istražnih zatvora. Njihov grčki advokat javio se novinarima nakon jedne od njegovih redovnih posjeta navijačima u zatvoru.

“Situacija je solidna, sve je OK, nema problema. Dobrog su raspoloženja. Nema problema niti odmazdi. Zatvorski čuvari su dobri prema njima”, rekao je Athanasios Kaimenakis, odvjetnik hrvatskih navijača, dodavši:

“S obzirom na sve što se dogodilo, ja, moje osoblje, ostali odvjetnici, Veleposlanstvo i Konzulat, brzo smo reagirali kako bi spriječili probleme koji su se mogli pojaviti.”

Na slučaju radi tim od deset advokata. Porodicama poručuje kako im nema namjeru ulijevati lažnu nadu za puštanje na slobodu i za to uzeti novac.

“Moramo imati čvrstu bazu kako bismo mogli zatražitu puštanje na slobodu uz jamčevinu ili uvjetnu. Za svakog će se to raditi individualno, ne za sve zajedno. Ali, neću ništa poduzimati za ništa. Troškovi su veliki i nećemo uzeti novac za ništa. Ima li šanse, djelovat ćemo, ako nema nećemo”, dodao je.

Malo se smirila javnost u Grčkoj, ubojstvo AEK-ovog navijača prestalo je puniti naslovnice grčkih medija, ali tu i tamo procuri poneka glasina oko istrage koja, kako se i pretpostavljalo, neće baš biti brza.

“Nisu nam još otkriveni rezultati istrage, i dalje je u tijeku, neke su su se stvari u međuvremenu dogodile, ali nema još rezultata DNK vještačenja, otisaka prstiju, telefona. Postoje samo glasine, koje ne komentiramo”, objasnio je odvjetnik.

Takođe, šef hrvatske diplomacije, Gordan Grlić Radman, dao je izjavu povodom glasina da BBB nemaju osnovne uslove u zatvoru poput vode itd.

“To su punoljetne osobe, jer im treba krema za nešto, jel im treba lopta za košarku,dobiju to, četkicu za zube, mi imamo uspostavljenu liniju komunikacije”, istakao je.

PODIJELI