Fudbal, Super liga, season 2006/07, veciti derbi Crvena Zvezda Vs. Partizan Grobari, Undertakers, Partizan fans, navijaci Partizana Beograd, 25.02.2007. foto: Srdjan Stevanovic

Na sastanku delegacije Crvene zvezde, kao organizatora meča, gostiju iz Partizana i predstavnika policije, koji je održan danas od 11 časova, doneseno je donekle očekivano rešenje u raspoređivanju velikog broja navijačkih grupa na predstojećem 159 večitom derbiju, koji se igra u subotu od 18 časova na stadionu “Rajko Mitić”, piše Telegraf.rs

Ovaj derbi predstavlja veliki izazov za organe reda uvjek, jer treba da iskontrolišu netrpeljivost pristalica Crvene zvezde i Partizana, zatim međusobne razmirice Grobara i obezbede mir za takozvane “obične” ljubitelje fudbala koje i najmanji problem na tribinama dovodi u igru “između četiri vatre”.

“Grobari jug” će biti, kao i do sada, smešteni na južnoj tribini stadiona Crvene Zvezde i biti će fizički odvojeni od preostale dve grupe.

“Partizanovci” će se smestiti u orgađeni prostor, odnosno “kavez” smešten do zapadne tribine, dok će treća grupa – “Zabranjeni” biti u izdvojenom delu, takođe “kavezu” smeštenom do istočne tribine.

Svi tre pomenute grupe će biti fizički odvojene, kako ogradama, tako i pripadnicima redarskih i policijskih službi, kako bi im se onemogućio kontakt i eventualni problem.

Tampon zona između Grobara i Zabranjenih; Foto: MN Press

Osigurane će biti i ograde na delovima koji se graniče sa zapadnom i istočnom tribinom, ne bi li se, onemogućio kontakt sa običnim navijačima i izbegle mučne scene sa prethodnog 158 derbija na stadionu Crvene Zvezde.

Jedan od noviteta u vidu sigurnosti, jeste i mreža koju je Zvezda izgradila između kaveza na jugozapadu za potrebe Lige šampiona, pa će taj kavez u kome će biti smešteni Partizanovci biti dodatno obezbeđen.

PODIJELI