Navijačima HSV-a ispadanje u 2. Bundesligu je izuzetno teško palo, te nisu dozvolili da se susret protiv Gladbacha u posljednjem kolu Bundeslige završi.

HSV je u posljednjem kolu trebao pobjedu protiv Gladbacha uz kiks Wolfsburga protiv već otpisanog Kölna.

 

 

 

 

 

 

 

 

HSV je poveo u 11. minuti preko Hunta iz penala, a na 1:1 je poravnao Drmić u 28. minuti. Holtby je u 63. minuti ponovo doveo HSV u vodstvo, no to nije bilo dovoljno ekipi da se spasi ispadanja u niži rang takmičenja prvi put nakon 55 godina, odnosno od samog osnivanja Bundeslige.

Igrala se 90+2. minuta susreta na Volksparkstadionu kada su navijači Hamburgera saznali da je Wolfsburg slavio i samim tim gurnuo njihov klub u Cvajtu, te su bijesni odlučili prekinuti meč.

Napravili su bakljadu, te su baklje potom ubacili u teren, a arbitar Felix Brych je prekinuo susret. Pojedinci su pokušali preskočiti ogradu i ući u teren, no to je sve spriječeno na vrijeme jer je stotinjak pripadnika specijalne policije ušlo na teren kako bi zaštitili igrače.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nakon desetak minuta navijači koji su izazvali incident su istjerani na silu sa stadiona, te je Brych dozvolio da se odigraju i preostale dvije minute sudijske nadoknade nakon čega je odsvirao kraj susreta.

 

 

 

 

 

 

 

(klix.ba)