Rivalstvo Delija i Varvara kulminiralo je krajem 90-ih godina i pocetkom 21.veka, iako su dve grupe nekada bile u prijateljskim odnosima posle odredjenih dogadjaja postali su zakleti neprijatelji bar na tribini u medjusobnim susretima Crvene Zvezde i Buducnosti. Opste je poznato da su Varvari odradili bezbroj akcija za Kosmet , a Delije pomagale narodu i manastirima u Crnoj Gori pa cak i zajedno pratili reprezentaciju Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i kasnije Srbije. Cak i ono cuveno gostovanje u Djenovi nije proslo bez Varvara.

Susreti Buducnosti i Crvene Zvezde cesto su pratili incidenti , najzesci je bio onaj obracun u Podgorici na fudbalu. Posto Delije nisu imale organizovanu grupu u Podgorici, a Beograd je previse udaljen od Podgorice Varvari svoj plen nasli u pristalicama crveno belih iz Niksica. Odluka da se napadne ova grupa donesena je sasvim slucajno jer su pojedini clanovi Varvara videli na drustvenim mrezama slike Delija iz Niksica. Delije su se slikale sa obelezjima, a njihova lica nisu bila zatamljena ,a pa posto je Crna Gora relativno mala i dosta ljudi se medjusobno poznaje, pogotovo oni koji se “bave” istim stvarima, Varvari su odlucili da sacekaju Delije nakon povratka sa gostovanja iz Grcke. Niksicani su za Grcku otisli preko iz Beograda gde su pre toga odradili jednu utakmicu, a zastim sa ostalim Delijama otisli put Atine. Podgoricani su sve to mudro pratili i kada je njihov clan iz Beograda nakon celog dana cekanja na zeleznickoj stanici dojavio da su se dvojica Niksicana uputila vozom za Podgoricu, grupa od dvadesetak Varvara ih je docekala na stanici u Podgorici na opste iznenadjenje Delija. Posle napada na Delije oteli su im ranac u kojem su na njihovo iznenadjenje pored drugih obelezja pronasli i zastavu Delije Niksic.

Nakon ovog dogadjaja Varvari i Meraklije su redovno prozivali Delije starom crnogorskom pesmom “Niksicani delije da li znate gde li je?”,a Delije iz Niksica nakon toga nikad vise nisu imale zastavu na severu.

PODIJELI