Zastava Torcida Brda je verovatno najvrednija zastava Splicana koja je dospela u ruke neke grupe van Hrvatske i predstavlja jednu od ozbiljnih ekipa koja je stalna kako na Poljudu tako i na gostovanjima. Zastava je dospela u ruke Delija i to njene podgrupe iz Slovenije Ortodox Boys. Pala je na EP u vaterpolu u 2003. u Kranju i to pred polufinalnu utakmicu kada je grupa od 15-ak navijaca Srbije i Crne Gore napala 6 navijaca Hrvatske koji su u tom trenutku imali zastavu kod sebe. Tog dana srpski navijaci su jos akcijali po Kranju ali od plena nije bilo nista znacajnije sem transeva i zastava simpatizera.

Policija je prilikom sukoba privela nekoliko izgrednika sa obe strane, a prema pisanju momaka koji su iz Hrvatske bili privedeni jedan od Ortodox boys-a je pored svoje kaucije dao zalog i za jednog Torcidasa koji u tom trenutku nije imao novca za kauciju. Ovaj mu je po izlasku iz zatvora ponudio da mu nadoknadi novac na sta je ovaj odbio (preuzeto sa hrhb foruma).

 

Kako se na hrhb forumu dalje navodi veruje se da su zastavu Torcida Brda Ortodox-i zeleli da spale iste veceri uz pice i zajebanciju ali je neko na njihovu srecu javio Delijama koju zastavu su uspeli da otmu. Kada su Delije cule koju zastavu su uspeli da uzmi iste veceri je odnesena za Beograd i kasnije spaljena na kosarci na utakmici Crvena Zvezda – Split.

 

PODIJELI