Neverovatne scene viđene su tokom druge utakmica finala za prvaka Srbije između Crvene zvezde i Partizana. Možda reč cirkus najbolje opisuje dešavanja u beogradskoj Areni.

Posle prekida meča od sat vremena, odlučeno je da utakmica nastavi u četvrtak. Međutim, posle toga je usledio još veći cirkus. Košarkaši Zvezde su se vratili na parket i počelo je odbrojavanje.

Sat je podešen na 15 minuta, a košarkaši Partizana se nisu vratili na teren, a nakon što je odborajvanje završeno sudije su svirale kraj.

Prema propozicijama takmičenja rezultat će biti registrovan 20:0 u korist Zvezde kojoj će pripasti i šampionski pehar.

Srbijanski mediji pišu da će definitivnu odluku saopštiti direktor lige Aleksandar Grujin.

Meč je prvobitno prekinut u trećoj četvrtini pri vodstvu Partizana 57:45. Nakon što su pristalice Crno-belih vređali Nebojšu Čovića i njegovu porodicu te predmetima gađali predstavnika Zvezde, došlo je do prekida koji je trajao oko sat vremena.

Ubrzo nakon što su sudije po drugi put svirale kraj meča oglasio se i Partizan te iskazao čuđenje zašto je odlučeno da se meč nastavi nakon što su košarkaši ovog kluba uveliko bili otišli kućama.

“Druga utakmica finala AdmiralBet Superlige Srbije između Partizan Mozzart Beta i Crvene zvezde prekinuta je 7.55 sekundi prije kraja treće četvrtine pri rezultatu 57:45 u korist crno-bijelih. Prvi sudac utakmice prekinuo je utakmicu zbog vrijeđanja Vesne Čović od strane publike, što je prvi put u povijesti naše košarke da je utakmica prekinuta zbog verbalnog delikta. Nakon pauze ekipa Crvene zvezde se povukla u svlačionicu.”

Podećanja radi, samo u ove dvije nekompletne utakmice vređani su Željko Obradović, Zoran Savić, Kevin Punter, Aleksa Avramović, Nemanja Nedović i Miloš Teodosić, ali utakmice nisu prekidane ni sekunde. KK Partizan je protiv bilo kakvog vređanja na bilo kojoj osnovi i on to ponavlja gotovo svakodnevno.

Nakon što je zatraženo da se isprazni dvorana, crno-beli su dugo čekali na terenu na nastavak, da bi zvanični predstavnici KK Partizan od sudija dobili informaciju o prekidu i nastavku utakmice unutar 24 sata.

Ekipa Partizana se potom povukla u svlačionicu i igrači su dobili slobodne dane. Kada su se suci i igrači Crvene zvezde iznenada pojavili na terenu više od sat vremena nakon prekida, igrači Partizana su otišli kući.

“Crvena zvezda, suci i delegat na ovaj način su titulu državnog prvaka dodijelili Crvenoj zvezdi, a KK Partizan Mozzart Bet ne želi sudjelovati u takvom skandalu”, saopšteno je iz Partizana.

PODIJELI