U Nedjelju se igra novi vječiti derbi protiv Crvene zvezde, a navijači Partizana sa istočne tribine oglasili su se nakon aktuelnih dešavanja u Superligi Srbije.

Oni su se pod imenom Partizanovci oglasili u javnosti i postavili ultimatum igračima Partizana, od kojih traže da napuste teren ukoliko bude ‘krađe’.

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

”Poštovani Partizanovci,

nerado Vam se obraćamo ovim putem jer naš manir nisu saopštenja, već navijačke parole, a naš medijum nisu internet portali, nego stadion i tribine. Međutim, u svetlu najnovijih događaja i serije neverovatnih penala kojima se cela Evropa smeje, a sve to neposredno pred duel Lige Evrope i večiti derbi, osetili smo potrebu da obavestimo crno-belu javnost o načinu na koji razmišljamo.

Pre svega, želimo da stavimo do znanja da postojeću “podelu” na tribinama stadiona Partizana ne doživljavamo kao podelu, već kao borbu za vraćanje istinskih grobarskih vrednosti na iste te tribine našeg fudbalskog Hrama. Svoj kop ne smatramo frakcijom, već jezgrom koje je postavljeno na zdrave noge i čiji je jedini cilj da privuče sve iskrene Partizanovce ponovo na stadion.

Ni najmanje nam nije drago što stadionom istovremeno odjekuju tri navijačke pesme, ali verujemo da je to cena koja mora da se plati kako bi se uvideo značaj koji naša borba ima za budućnost grobarstva. Pre naše pojave na istočnoj tribini, postojao je jedan vremenski period, za nas predugačak, u toku kog je stadionom vladao strah onih koji su razmišljali drugačije od nametnutih narativa uprave i južne tribine. Sada možemo sa zadovoljstvom da konstatujemo da su ta vremena prošla, da se niko više ne plaši da li će se preskakati na Istok ili Zapad i da li će se navijači Partizana na sopstvenom stadionu fizički maltretirati. Ali, to nije dovoljno.

Više smo puta putem parola p(r)ozivali ljude iz kluba da oštrije reaguju na jednu loše režiranu predstavu koju predstavlja naša fudbalska liga, a u kojoj učestvujemo kao statisti. Ukazivali smo na brojne sudijske krađe, pokazivali sudijama žute kartone, ali aktivnije učešće kluba u tim inicijativama je izostalo. Nesposobni FSS se ponaša kao ispostava kluba iz Ljutice Bogdana, svake godine sve odanija i pristrasnija. Pod parolom “ne možete vi da primetite toliko krađa koliko mi možemo da ih napravimo” svakog novog vikenda uveseljavaju fudbalsku Evropu nepostojećim penalima i crvenim kartonima.

Zbog svega toga, POSTAVLJAMO ULTIMATUM ljudima iz FK Partizan da zaštite svoje igrače i stručni štab, i da ispoštuju svoje navijače iskrenom borbom za klub koji predstavljaju. Ne želimo više da slušamo samo isprazna saopštenja i poneku pretnju istupanjem iz ove farsične lige, želimo hrabar Partizan koji brani pre svega sebe. U slučaju nove krađe u toku večitog derbija, pozivamo naše igrače da napuste teren u znak protesta, u čemu verujemo da će ih podržati svaki iskreni navijač Partizana.

Takođe, pozivamo sve slobodne tribine na stadionu Partizana, Istok i Zapad, da u nedelju 22. septembra budemo jedinstven kop i jedinstvena snaga koja će stati u odbranu Partizana. Stanimo na put sudijskim krađama, fudbalskom savezu Srbije i fudbalskom klubu koji svoju istoriju menja jer je se stidi. Uradimo to zbog one dece koja su prošli vikend plakala od sreće slušajući koncert Grupe JNA, a ovaj vikend plaču od tuge zbog nepravdi i krađa nekog Mažića, Glođovića, Maje Vujovića…

Napravimo od Istoka i Zapada slobodnu teritoriju koja brani interese Partizana!” piše u saopštenju najvernijih navijača Partizana sa istočne tribine.

Susret Partizana i Zvezde igra se u nedjelju od 18 sati.

PODIJELI