Crno-beli odigrali su bez golova sa Mačvom u uvodnom meču 21. kola Superlige Srbije, i to, po izuzetno teškim uslovima, zbog kojih navijači traže da se ta utakmica proglasi nevažećom i odigra ponovo.

Poruka Grobara dodatno je isprovocirana činjenicom, da su svi ostali mečevi, sa izuzetkom onog u Surdulici, odloženi zbog snega i nehumanih uslova za igru, posle čega je i sam klub zapretio istupanjem iz lige.

Saopštenje partizanovaca prenosimo u celosti:

– Danas 15.12.2018. god. su odložene sve utakmice 21. kola Super lige Srbije. Partizan je juče odigrao prvenstvenu utakmicu protiv Mačve po neregularnim uslovima.
Zahtevamo od uprave FK Partizan da traži od nadležnih organa Super lige Srbije da poništi jučerašnju utakmicu koju je naš klub odigrao.

– Partizan se ovako stavlja u neravnopravan položaj i nameće se utisak da naš klub ima status tima drugog reda u nacionalnom takmičenju. Partizan mora istrajati u ovom principijelnom stavu i ovim putem dajemo do znanja svima da armija navijača Partizana neće povodom ove nepravde ostati nema već naprotiv daće sve od sebe da se ova situacija prevaziđe i da naš klub ima ravnopravan status prvoligaša.

Oglasio se i FK Partizan zvanično a direktor Super lige Vladimir Bulatović u izjavi za Sportski Žurnal poručio je:

– Ne postoji argument da se utakmica ponovi. Dali su izjavu da utakmica može da se igra. Partizan je sam tražio da se meč igra u petak. Žao mi je što su se našli u ovakvoj situaciji, ali pre početka utakmice je bilo povoljno za igru.

– Bilo je kasnije uslova za prekid utakmice, ali to nije pitanje za mene već za sudiju Aleksandra Živkovića. U poluvremenu meča, na moje insistiranje, delegat meča je pitao sudiju da li ima uslova da se utakmica nastavi i on je rekao da nema razloga za prekid meča, izjavio je Bulatović.

PODIJELI