Proslava titule u Buenos Ajresu nakon pobijede Argentine na Svjetskom prvenstvu ne prestaje danima, a u utorak je na ulice tamošnje prijestonice izašlo između četiri i pet miliona ljudi.

Snimak nevjerovatne proslave obišle su svijet, a Lionel Mesi i saigrači su iz bezbijednosnih razloga iz otvorenog autobusa morali da budu evakuisani u helihopter.

Nažalost, i ovo slavlje nije proteklo bez incidenata. Argentinska televizija je prikazala snimak navijača koji je sa nadvožnjaka uskočio u autobus, dok drugi nije uspjeo da se pridruži fudbalerima i sa mosta je pao na ljude koji su pratili autobus. Srećom, muškarac koji je doživjeo nesreću uspjeo je da preživi i na nosilima je prebačen u bolnicu.

„Svjetski prvaci lete iznad cijele planirane rute u helikopterima, budući da je postalo nemoguće nastaviti putem,“ poručila je portparolka predsjednika.

Portal „Cronista“ prenosi da je jedan navijač argentinske reprezentacije preminuo tokom proslave. Nesretni mladić se popeo na slova BA (Buenos Ajres) odakle je pao. Nakon ukazane prve pomoći navijač je prebačen u bolnicu gde je preminuo. Povrede koje je zadobio pri padu dovele su do moždane smrti.

Podsjetimo, tokom večerašnje proslave jedan navijač je preminuo nakon što mu se zastava Argentine, koja mu je bila zavezana oko vrata, upetljala u točak motocikla i ugušila ga.