Foto: PU osječko-baranjska

Nedugo nakon utakmice posljednjeg kola HNL-a između Osijeka i Lokomotive u Gradskom vrtu veća skupina navijača nasilno je provalila vrata na istočnoj strani stadiona i na policijske službenike interventne jedinice policije bacala razne predmete (veće komade opeke, kamenje, staklene boce). Ozlijeđeno je osam policijskih službenika, a policija je u proteklih 48 sati na kriminalističko istraživanje zbog sumnje da su sudjelovale u izazivanju nereda i napadu na policijske službenike privela više osoba, prenosi index.hr

Inače, Hrvatski nogometni savez je unatoč dopuštenju Stožera da se utakmica odigra pred trećinom kapaciteta osječkog stadiona zatvorio tribine za gledatelje sve do kraja sezone.

Nekoliko tisuća navijača Osijeka utakmicu su pratili putem videozida ispred stadiona Gradski vrt i žestokim su povicima vrijeđali HNS i Davora Šukera. Na kraju susreta u kojem je Lokomotiva izborila plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka (2:1) dio navijača provalio je na stadion i sukobio se s policijom. U stampedu koji je nastao na ulicama grada našli su se žene i djeca.

VIDEO pogledajte klikom OVDE.

PODIJELI