Derbi della Učka u potpunosti je opravdao svoja očekivanja, ali policija, nažalost, svoj posao opet nije odradila korektno prema navijačima.

U petom kolu HT Prve lige Rujevica je ugostila spektakl. Iako to nije bio u najavi, tamošnjih oko 4.500 tisuće gledatelja imalo je priliku vidjeti čak šest pogodaka, od toga četiri u prvom poluvremenu i jedan hat-trick.

Izuzev nogometnog spektakla, gradove iz kojih su suparnici na ovoj utakmici posljednjih dana trese velika drama s brodogradilištima – riječkim 3. majem i pulskim Uljanikom, čiji su radnici zbog neisplate plaća stupili u štrajk, a za danas spremaju i prosvjed u Zagrebu.

Spomenuta brodogradilišta simboli su Rijeke i Pule, a izuzev toga, desetljećima hrane desetke tisuća stanovnika tih krajeva i tim ljudima sada je ozbiljno ugrožena egizstencija.

Povodom toga, navijači Rijeke za derbi su pripremili poruku podrške za radnike brodogradilišta, ali su prozvali i one koji im ne isplaćuju plaće. Naime, jedan dio radnika upravo je i u navijačkoj skupini Armada.

“Tisuću obitelji gladuju zbog vas, Ne isplatite li plaće, tražit ćete spas! Armada uz 3. maj i Uljanik.” napisali su na velikim transparentima koje su namjeravali razviti na tribini Rujevice.

Ali, policija je pripadnicima Armade zabranila isticanje ove poruke u cjelosti, odnosno na tribinu im je dopustila unošenje samo njenog zadnjeg dijela: “Armada uz 3. maj i Uljanik.”