Prema pisanjima hrvatskih medija, dio poljskih navijača prebačen je na područje Primorsko-goranske županije gdje su bili prijavljeni na ljetovanju i onda su preko GP Rupa izašli iz države.

Minimum jedna osoba teško je tjelesno povrijeđena u masovnim sukobima navijača Dinama i poljske Legije koji su se dogodili sinoć na području zagrebačke Dubrave. Kako neslužbeno doznajemo, riječ je poljskom državljaninu koji je zaprimljen u KBC Zagreb s prijelomom bedrene kosti te hitno treba biti podvrgnut operativnom zahvatu.

Pripadnici policije još uvijek skupljaju zbirne podatke o broju stradalih u žestokim navijačkim sukobima, ali i o eventualnim prekršajnim i kaznenim postupcima koje će pokrenuti.

Prvie informacije govore da je napravljena šteta u pet ugostiteljskih objekata te su oštećena tri automobila, a kako nezvanično saznajemo, više desetaka poljskih navijača zagrebačka policija je pokupila s mjesta događaja, te ih ‘internirala’ van države.

Navijači su najprije odvezeni na parkiralište ispred trgovačkog centra IKEA u Rugvicu, gdje su ih držali jedno vrijeme, a nakon toga su odvezeni na granični prijelaz Bregana odakle su napustili državu.

Dio poljskih navijača prebačen je pak na područje Primorsko-goranske županije gdje su bili prijavljeni na ljetovanju, a nakon što su pokupili stvari koje su imali u apartmanima i oni su prebačeni na GP Rupa.

Pročitajte sapštenje PU zagrebačke o neredima
“Jučer, 3. kolovoza oko 21.30 sati na području Dubrave, na parkiralištu trgovine u Dankovečkoj ulici, došlo je do tučnjave između navijačkih skupina gostujućeg i domaćeg kluba.

Na samom mjestu događaja, radi odbijanja izravnog napada na policijske službenike i sprečavanja daljnjeg napada 400-tinjak navijača, policijski službenici su uporabili sredstava prisile-tjelesne snage i palice prema većem broju osoba kojom prilikom nije bilo ozlijeđenih.

U daljnjem tijeku postupanja vrlo brzo je uspostavljeno povoljno stanje javnog reda i mira uz prisutnost svih raspoloživih snaga Policijske uprave zagrebačke s ciljem sprječavanja eventualno novih sukoba i održavanja povoljnog stanja. Nadalje, utvrđeno je da je u ranije opisanom sukobu sudjelovalo oko 300 navijača domaćeg kluba te stotinjak navijača gostujućeg kluba.

Prema dosad prikupljenim informacijama, od posljedica sukoba nije bilo ozlijeđenih osoba, međutim oštećeno je pet ugostiteljskih objekata te su oštećena tri parkirana vozila. Radi se o četiri ugostiteljska objekta u Dankovečkoj ulici, jednom u Ulici Dubrava te dva osobna automobila marke VW Golf oboje zagrebačkih registarskih oznaka vlasništvo 49-godišnjaka i 54-godišnjaka te Audi A4 njemačkih nacionalnih registarskih oznaka vlasništvo 26-godišnjaka.

Pod pratnjom policije gostujući navijači su napustili područje Republike Hrvatske dok se kriminalističko istraživanje nastavlja.”