Šuškalo se već nekoliko sedmica, nisam hteo ništa da pišem, ali kako stvari stoje izgleda da će jedan od najvećih Poljskih klubova napustiti Ektraklasu (najviši rang u Poljkom fudbalu) i spasti u četvrtu ligu.
U pitanju je klub Wisla Krakow.
Imaju dug preko 20 miliona eura, a danas su se povukla 4 potencionalna investitora. Investitori su izjavili da je to iznad njihovih mogućnosti. Tako da će najvjerovatnije utakmica Wisle Krakow sa Lech Poznan biti poslednja utakmica Wisle u Ekstaklasi ako Wisla ne nadje investitora koji će da preuzme klub.
Jedna jako tužna vjest. Još se ništa 100% ne zna, ali ovako će najvjerovatnije i biti.

 

Da napomenem da je i Ruch takodje imao dug, jedan od najuspješnijih poljskih klubova, ali dosta manji u odnosu na Wislu Krakow, pa je ispao ligu niže, zatim još jednu ligu niže i već nekoliko godina se takmiči po nižim ligama. Za navijače Ruch se smatra da su jedni od  najboljih u Poljskoj, a trenutno su u drugoj ligi.
Još nešto što se tiče Wisle je to što nećemo više gledati jedan od najvatrenijih derbija. Wisla Krakow – Cracovia, ili vam poznatiji kao “Sveti rat”. Naravno, okršaji na ulicama Krakova izmedju ova dva kluba neće nikada prestati.

 

 

 

Puno ime Wisła Kraków Sportowa Spółka Akcyjna
Nadimak Biała Gwiazda (Bijela Zvijezda)
Osnovan 22. svibnja 1906.
Igralište Stadion Miejski im. Henryka ReymanaKrakov
Kapacitet 33.268
Trener Flag of Poland.svg Maciej Stolarczyk
Liga Ekstraklasa