Pristalice Dinama, uz grčke navijače, sukobili su se sinoć u Atini s navijačima AEK-a uoči utakmice tih klubova koja se večeras trebala odigrati u trećem pretkolu Lige prvaka. Grčki navijač (29) izboden je nožem te je preminuo u bolnici, gdje su se liječnici borili za njegov život. Prema nekolicini grčkih medija, uhićeno je 96 osoba, od čega su 82 Hrvata.

Svi Grčki mediji objavili su da je utakmica odgođena te se čeka službeno priopćenje UEFA-e.

Službeni predstavnici AEK-a bijesni su napustili jutrošnji sastanak s UEFA-om, na kojem su oštro optužili Dinamo i policiju, prenose grčki mediji.

Direktor AEK-a Giorgos Kosmas poručio je: “Trenutno je nezamislivo biti na sastanku dok tugujemo zbog gubitka života našeg navijača i zbog onoga što se dogodilo. AEK smatra Dinamo Zagreb potpuno odgovornim jer je znao da dolazi više od 150 njihovih navijača. Na jučerašnjem sastanku nisu nikoga obavijestili, osim da je možda 30-ak navijača kupilo ulaznice i pokušalo ući na stadion tijekom utakmice”, rekao je Kosmas i dodao:

“Dinamo Zagreb smatramo potpuno odgovornim što je skupina hrvatskih organiziranih kriminalaca organizirano iz Zagreba krenula napraviti to što je napravila. Drugi glavni krivac je policija koja je dopustila navijačima da dođu u Grčku i stignu do Atene te se sastanu s organiziranim kriminalcima druge grčke momčadi (Panathinaikosa)”, zaključio je bijesni Kosmas.