Navijačka skupina Spartaka iz Trnave naziva se Red Black Animals, čijih čak 1200 pripadnika dolazi u četvrtak na Maksimir na utakmicu Europa Lige.

Veliki broj gostujućih navijača otkrio je Krešimir Antolić, član Dinamove uprave zadužen za navijače, ali i šef osiguranja u klubu.

S obzirom na to, ali i na huligansku reputaciju slovačke navijačke grupe koja za dva dana dolazi u Zagreb, bivšeg visokog policijskog dužnosnika pitali smo sprema li Dinamo strože mjere osiguranja nego inače?

Jer odavno na Maksimiru nije bilo gostovalo toliko navijača poznatih po (dogovorenim) tučnjavama i izazivanju nereda. Uostalom, prošlu utakmicu s Dinamom, na svom terenu, Spartak je igrao pred praznim stadionom jer ga je UEFA time kaznila zbog ponašanja njegovih navijača.

“Svjesni smo da nam ne dolaze turisti, nego ultrasi. Za njih će biti nadležan dovoljan broj policajaca i redara. Prije ulaska na stadion proći će nekoliko razina sigurnosti od tramvajskog okretišta Borongaj do stadiona. Južna tribina, na kojoj će biti smješteni gostujući navijači, bit će pod punom kontrolom 24 sata prije utakmice. Na ograđenom dijelu pod jugom, gdje će slovački navijači biti usmjeravani, neće se točiti alkohol.”

Šef osiguranja zagrebačkog Dinama ističe kako je već na sastanku s vodstvom Spartaka prije prve utakmice dao ozbiljnu preporuku Slovacima: “Rekao sam im da ne bi bilo mudro da se njihovi navijači na dan utakmice šetaju Zagrebom, nego da im kažu da odmah po dolasku u grad dođu pod južnu tribinu Maksimira.”

izvor: index.hr