Fukare Tuzla na gostovanju u Banja Luci.
FK Borac 2:1 FK Sloboda Tuzla, 08.12.2019.

Četri moja druga i ja sjedimo cijelu noć i odlučimo se ujutro da se zaputimo u Banja Luku, nikom ništa ne spominjemo, rentamo Pasat 6, trans, šalovi i goloruki krećemo na put. Pri polasku najavimo dolazak, da nas murija ne pegla ako se pojavimo ne najavljeni tamo.. Vozimo se, smijeh, zajebancija, pjesma grmi u autu.. U Doboju nas preuzima jedan kombi murije banjalučke i prati nas do stadiona, na gostujuću tribinu. Istresaju nas naravno prvo iz gaća, auto okrenuli naopako, sve regularno, ništa nisu uspjeli naći pa nemaju razlog da nas vrate nazad.

Utakmica prolazi, smijeh, zajebancija idalje, smijemo se na provokacije sa tribine do nase i na provokacije sa ulice koja prolazi iza nase tribine ( tri prsta u zraku, ”gdje ste balije” itd..) Naravno po obićaju u ovoj nasoj smrdljivoj ligi, 10 minuta do kraja murija nas istjeruje sa tribine i pitaju nas jel znate izaći iz Banja Luke i ” popet” se na autocestu?? Zbunjeno gledamo i odgovaramo da ne znamo, na šta nam oni psuju balijsku mater i nazivaju nas turcima,”niko nije htio da dodje, vas 5 mangupa se našlo da nam pravite posla”. Smješkamo se naravno, šta da covjek odgovori zadrtim seljačinama zatrovanim nacionalizmom i mržnjom… Jedan džip nas isprača sa stadiona do ulaza na autocestu. Tu se zaustavljaju i govore nam dalje sami znate, mrš kuci stoko… Hvala, bilo nam je drago, dovidđenja hehe. Nekih 30 kilometara vožnje autocestom i auto odjednom počinje da se trese, te nam kroz stotinjak metara puca zadnja desna guma.

Pri većoj brzini, prilagođenoj autocesti i ograničenju naravno, nekako uspjevamo da se parkiramo u zaustavnu traku i u smijehu i zajebanciji izlazimo iz auta, ne vjerujemo sta se dešava hahaha… Vadim iz gepeka rezervnu gumu, ključ za točkove i dizalicu. Ubrzo shvatam da na felgi ima jedan univerzalni šaraf (lopov šaraf tzv), te zovemo vlasnika auta. Ključ za taj šaraf je kod njega i mormao čekat da taj isti doveze iz tuzle, nama u Banja Luku… Extra hahha.. Sjedimo u autu, bez vode i hrane, mrak pao odavno. Predložim drugu da preskočimo nas dvojica ogradu pored autoceste i izađemo na neki seoski put koji se vidi stotinjak metara dalje, te da idemo tim putem pješke dok ne naletimo na kakav market ili pumpu. Zaputimo se po tom planu ja i još dva momka u nabavku. Nakon četri i pol kilometra pješačenja naletimo na benzinsku pumpu u nekom selu i odlučimo da samo šutimo, spustimo pive i ostalo na pult, platimo i izlazimo odma… Niko nije skužio da smo ” balije” 😂😂😂😂 Dolazimo nekih stotinjak metara zračne linije do našeg auta i tad primječujem u kontra traci, nekih tristo metara iznad naseg auta kolonu od 5-6 auta na kojim rade sve četri žmigavca… Zaustavim ovu dvojicu i govorim da nesto nije uredu, kolona auta parkirana u zaustavnoj na autoputu??

Par rasvjetnih lampi na autoputu, baš iza našeg auta nije radilo pa je bio mrkli mrak, ali uspijevamo uočiti 25-30 momaka u crnom kako trče prema našem autu od pozadi. Imao sam dovoljno vremena da nazovem jednog momka iz auta i samo sam uzviknuo pali auto i gas sine eto ih iza, previše ih je. Drugar se nasmijao, cijeli dan je zajebancija, pa konta furam ga, ko će napast 5 golorukih momaka sa tolikom brojkom?? U sljedečih par sekundi otvaraju suvozačeva vrata te udaraju jednog druga u glavu dva tri putu i bacaju ga preko bankine u jarak koji je nekih 10 metar ispod autoceste. Sad kad su izašli na rasvjetu vidim da je vrag odnio šalu, svi su naoružanim palicama, šipkama, bakljama, noževima i pazi sad, sablja!! Sablju čovjek nosi i udara sa njom od vozačevo staklo i pokušava otvorit vozačeva vrata. Sablja je bas ultra, ful po kodeksu, nema šta 😂😂😂 Drugar pali auto i daje pun gas onako na felgi, uspijeva spasiti sebe i auto, koje bi vjerovatno izgorilo tu na autocesti pored njega prebijenog na mrtvo ime… Ni ne pomisljam sta bi se desilo da su ga izvukli iz auta ovi sa sabljom i noževima…

Drugar koji je bačen preko bankine već je negdje otrčao jarkom, glavom bez obzira. Svi oni se sad okreću na nas trojicu i jedan od njih se dere ” ostavio vas je drugar, sad ćemo da vas zakoljemo mamu vam balijsku jebem”.. Mislim da im je trebalo dvije sekunde da strće sa autoceste preko ograde i krenu za nama. Dali smo se u bijeg naravno, nemamo šanse, nas trojica na 25-30 naoružanih momaka. Trčimo u mrak ne znamo ni sami gdje, uz neko brdo, već posle 30 metara vise nisam imao smage ni da trčim, kondicija nula bodova… Dvojica nas sad se bacamo niz neku livadu i završavamo u grmlju sa živom ogradom i tu ležimo sad nepomično, sa kapuljačama na glavi, na bodljikavoj ogradi, ne dišemo ni jedan. Upalili su baklju i traže nas oko grmlja, psuju majku balijsku i zovu da izađemo. Tu sam već pomislio ovdje mi sad glava ostaje, momci se ne šale, završit ćemo izbodeni… Onda se začuo glas sa autoceste:”Alooo ajdee idemooo, klepit ce nas murijaci”.. Povlače se napokon. Sad kad sam podigao glavu shvatam da nas je dvojica u tom grmlju i da nedostaje jedan od mojih drugova…
Neka me biju, neka me tuku, ja jebem Borac i Banja Luku!!!

Fukare Tuzla 1987

PODIJELI