Rijeka,svibanj 1994,Rijeka – Dinamo 0:3

Krenul sam s frendom iz Martićeve jutarnjim busom za RI. Lagano smo zjakali i pomalo pijuckali putem,ništ extra. U Rijeci ispadanje na žabici,opskrba pljugama na kiosku i krećemo prema kolodvoru…Tmuran dan,ko da će kiša svaki tren…lagana šetnja prek pružnog prijelaza i zamjećujemo oko GK desetak sumnjivih faca,pa eskiviramo prek ceste pa nazad prema Korzu.

Tam smo imali dogovor sa frendom sa Krka,te nakon obilaska par usputnih birtija,cuge na terasi onog hotela uz obalu,završavamo u nekom bircu u onoj Robnoj kući na Korzu…da neduljim razbijanje od cuge,sa krčanima uz povremene dolaske/odlaske riječana.Po izlasku svjetlo “bode u oči” ali i činjenica da je sad vani cirkuliro popriličan broj onih koji su išli na tekmu…

Ulazak u lokalni,gradski bus prepun armade koja ide na tekmu,oboružana zastavama,šalovama i naravno,pjevaju ljudi svoje pjesmice…nama u ruci putne flaše gemišta,a ak i ne popijemo dobro bi došle u slučaju nužde…Pozdravljamo se s krčanima (3) i izlazak na Kantridi uz negodovanje nekih klinaca iz busa i viku za nama kao,ne izlazi se na ovoj stanici,kontajući valda kak smo se sj…,međutim kak smo krenuli onom ulićicom prema tribini za goste,skontali su pa je osim srednjaka kroz prozor bilo i nekih psovki,ništ extra.

U onoj birtiji na uglu(gore na brdu di se cesta lomi prema tribini za goste),di je zapravo redovito bilo skupljanje dok je nisu zatvorili pred tekme,srećemo ostatak posade iz ZG,znana lica i nešto klinaca od 15,16 g.Laganini cugica i to i lagano na tribinu.Dinamo je razvaljivo na terenu,a nas nije bilo više od 50ak,60ak,tad smo još bili ne u kavezu ko danas već prema stjenama,desno.

Navijanje,zeka i tak sve dok nas iz letargije ne diže i ne budi upad 20ak starijih pripadnika Armade na našu tribinu…nismo ih ni skužili dole sa dna tribine,dok nije A…provalil kao šta je purgeri,tak nekaj a najbrže je reagiral T.,potom H,i standardna ekipa petrinjaca,a skočili i mi odozdo,nas nekoliko zapravo jer ovi klinci su,nije im za zamjeriti,bili zbunjeni kaj se događa.

Iskreno,brzo smo ih potisnuli od tribine,a njihove sa začelja već je murja haltala pa u se hrvali s njima,tak da i nisu uspjeli svom silom krenut,a i malo ih je iznenadila naša žilavost i reakcija.Još je jedanj njihov popil fino ciglu u glavu,il tak nekaj,prjetnje sa 30ak m prema nama i to je to,jedino je taj A…..,dostojanstveno otišo od nas,jbg nije prošlo kak su zamislili,al jebena akcija za ono vrijeme s njihove strane,a i za današnja.

Posle tekme na bircu na žabici gledanje finala kupa UEFA dok su se vani čule sirene i neke ganjavke domaćih s murjom,skupljanje i odlazak na Krk…

PODIJELI