PHOTO: Informer DN

Taksista Goran Ž. zadobio teške opekotine kada mu je prilikom sukoba Delija i Grobara neko bakljom zapalio vozilo.

Taksisti Goranu Ž. (56) iz Niša izgorele su ruke i lice kada mu je tokom tuče navijača Crvene zvezde i Partizana bakljom zapaljeno vozilo. On je zadobio teške opekotine pošto je iz taksija u plamenu uspeo da spasi huligana koji se paralisao od straha.

Prema rečima Gorana Ž., vozača “Siti taksija”, on je u subotu (7.12.2019 g.) oko tri sata ujutru dobio poziv da iz restorana na Matejevačkom putu pokupi putnike.

Počeli da se svađaju

Ušla su dvojica mladića starosti oko dvadeset godina. Rekli su da ih vozim do centra Niša. Prešli smo svega pedesetak metara kada mi je jedan od njih kazao da stanem i da pokupimo još dvojicu njihovih drugara. Nastavili smo dalje i sve je bilo normalno – navodi Goran i dodaje:

Međutim, posle desetak minuta vožnje zaustavili smo se na semaforu kod skretanja za Knjaževačku ulicu. Tu je stajala grupa momaka. Jedan od mojih putnika, koji je sedeo na zadnjem sedištu, otvorio je vrata i počeo da psuje i vređa te mladiće. Kazao sam mu da zatvori vrata, da ne pravi problem, ali je on nastavio da ih izaziva.

Tada su, objašnjava Goran, četiri momka krenula ka kolima i već u sledećem trenutku su skočili na taksi.

Polako sam pokrenuo auto jer sam se plašio da mi neko od njih ne padne pod točkove. Odjednom sam video ruku kako ubacuje baklju kroz prozor zadnjih vrata. Zaustavio sam taksi i viknuo: “Plinska boca je u autu, deco bežite!” Svi smo izleteli iz kola, koja su počela da gore. Okrenuo sam se i video da je jedan od mojih putnika ostao sklupčan na podu vozila. Glavu je pokrio rukama dok su kola gorela brže nego slama – priča taksista.

PHOTO:Informer DN

Opekotine trećeg stepena

On kaže da se bez razmišljanja, sa još jednim momkom koji se našao u blizini, zaleteo u zapaljeni taksi kako bi izvukao preplašenog huligana.

Bilo je strašno, ruke i lice su mi goreli dok smo ga spasavali. Ali bolje i to nego da neko izgubi život. Kada je momak bio na sigurnom, uzeo sam aparat za gašenje požara i pokušao da ugasim vatru. Počeo sam da vičem: “Upomoć!”, niko nije hteo da se zaustavi i pomogne. Samo mi je jedan kolega dao vodu. Ali sve je bilo uzalud, izgoreo mi je taksi – rekao je Goran.

Povređenog taksistu je Hitna pomoć odvezla u bolnicu, gde su mu konstatovane opekotine trećeg stepena.

Sreća je da mi se kosa nije zapalila, bio bih gotov da se to desilo. Iz bolnice sam otišao u policiju, tamo sam saznao da sam bio u centru sukoba navijača Crvene zvezde i Partizana. Svačeg sam se nagledao radeći ovaj posao, ali ovoliku agresivnost, takvu mržnju nikad u životu nisam video – kaže taksista.

PODIJELI