Najvatrenije pristalice kluba sa Banjice, Junajted fors u ranim subotnjim jutarnjim satima krecu lz Beograda put glavnog grada Crne Gore. Posto putovanje nije organizovao klub predstavnici Jujted Forsa sami pronalaze prevoznika, ali zbog  negativne slike koju mediji prave o navjačima, vlasniku autobusa rečeno je da su studenti i da idu u posetu kolegama iz Podgorice.

Pored kontrole na srpsko-cmogorskoj granici policija u manjoj clanici drzavne zajednice jos dva putazaustavlja vozilo sa pristalicama Rada,pa je prosto neverovatno da organi reda u Podgorici nisu znali ko im stize u goste.Po dolasku u Podgoricu autobus s navijacima Rada dolazi do parkinga u blizini stadiona.

Tada grupa od dvadesetak simgatizera domaceg kluba, koji sebe nazivaju Varvari, provociraju goste, a nekoliko najbrzih navijaca beogradskog kluba izlazi i proziva goste na fer tucu.

Tu dolazi i do manjeg  kontakta, ali posto i ostali navijaci Rada uspevaju da izadju Iz autobusa,Varvari pocinju
da izmicu i tada pocinju da lete  kamenice.Nekoliko najupomirnijiih Forsa stize navijace Buducnosti i tu dolazi do jos jednog bliskog
kontakta.

Osim ruku i nogu, u sukobu sc koriste kamenice, flase, kaisevi i baklje. Tada na scenu stupai podgoricka policija. Njih desetak okruzuje navijace Rada l in nastaje manji verbalni sukob.Pristize i pojacanje u punoj ratnoj opremi i sprovode goste do ulaza na tribinu.Treba napomenuti da navijaci Buducnosti sve vreme gotovo neometano gadaju navijace Rada Doo Forsa
ulazi na tribinu. a policajac jednog Beogradanina ispred ulaza udara pendrekom kada nastaje tuca izmedu njih. Cmogorski mupovci jedva kontrolisu situaciju i nekako uspevaju da preostale navijace utrpaju na stadion. .

Na stadionu standardna atmosfera, obostrano prozivanje, Forsi pale nekoliko baklji. U 80. minutu policijamoli navijace iz Beograda da sacekaju prevoz do Beograda.lspred stadiona umesto autobusa stoji nekoliko marica. Policija simpatizerima Rada kaze da udju
u vozila i da ce ih odvesti do parkinga gde ihocekuje prevoz.Medutim, sve navijace policija odvozi u Centar za javnu bezbednost. Samo nekoliko simpatizera beogradskog kluba uspeva da izbegne hapsenje.U stanici svima uzimaju licne stvari i sve ih zatvaraju.
Nikome od navijaca nisu dozvolili kontakt sadvokatom i nisu ih obavestili o razlogu privodenja, a svih osam sati u zatvoru proveli su
bez hrane i vode.

Tek posle visesatnog zadrzavanja trojicu Radovaca odvode   kod prekrsajnog sudije, a jedanod njih biva kaznjen novcanom kaznom od 510evra. Tek oko ponoci navijaci napustaju glavni grad Crne Gore uz velike mere bezbednosti.

PODIJELI