Policijski službenici kriminalističke policije Policijske uprave Doboj 27. oktobra,Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijeli su Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv lica inicijala inicijala M.K., S.G., O.K., S.LJ, Đ.LJ., S.V., M.K, N.M., i P.Š., svi sa područja grada Prijedora i lica inicijala D.D., N.B., Đ.V., N.N., R.D., S.S., S.S., J.J., G.B., M.G., V.G. i jednog maloljetnog lica, svi sa područja općine Teslić, zbog osnova sumnje da su izvršila krivično djelo “Razbojništvo”.

Kako se navodi, za navedena lica postoji osnov sumnje da su 18. septembra 2022. oko 11:30 sati, u mjestu Bare, područje grada Doboja, na isključenju sa autoputa “9. januar” presreli putnički automobil u kojem su se nalazila lica inicijala E. K., R. M. , F. Ć., E. B. i B. M., svi sa područja Prijedora, koje su zatim fizički napali i od istih otuđila sportske torbe u kojima su se nalazile dukserice, majice i navijački šalovi jednog fudbalskog kluba iz Sarajeva.

Također, otuđili su novčanik vlasništvo osobe E. K., dok su od lica R. M. otuđili mobilni telefon. Kako saznaju “Nezavisne” radi se 21 navijači Crvene zvezde koji se terete za razbojništvo nad navijačima Željezničara. 

Željezničar je na Grbavici tog 18. septembra pobijedio Slogu iz Doboja (1:0).