Splitsko-dalmatinska policijska uprava objavila je kako je 20 osoba privedeno nakon utakmice Hajduka i Varaždina koja je odigrana prekjučer.

Kako navode iz policijske uprave, sve je počelo kada je jedan od službenika uočio osobu za koju je sumnjala da je tijekom utakmice aktivirala priotehničko sredstvo. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Privedeno je 20 osoba, najvećim dijelom zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. U 16.55 sati na sjevernoj šetnici stadiona Poljud, policijski službenik je uočio osobu za koju je postojala sumnja da je prethodno na stadionu aktivirala pirotehničko sredstvo. Prilikom postupanja prema osobi, oko njih se okupila skupina osoba koja je policijskog službenika pokušala spriječiti u postupanju. S obzirom na to, intervenirali su ostali policijski službenici, tako što su skupini naredili da se raziđe, a kada su se osobe na to oglušile, u cilju odbijanja napada i savladavanja otpora, prema skupini su uporabili sredstva prisile (palicu). U jednom trenutku, nakon što se povukla, iz skupine je bačeno nekoliko kamenja i staklenih boca prema policijskim službenicima, nakon čega se skupina razbježala. Prilikom uporabe sredstava prisile nitko nije ozlijeđen. Provodi se kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska sudionika događaja.”

PODIJELI