Tokom utakmice igrane u Kranjčevićevoj u sklopu 5. kola SuperSport HNL-a između Rudeša i Hajduka, jedan transparent podignut u dijelu publike koja navija za splitsku momčad izazvao je mnoge reakcije.

Meta je bio trener Rudeša Robert Prosinečki. “10 eura, može, hvala. Ipak četniku nije plaća mala.” To je vjerojatno bila aluzija na period karijere koji je Prosinečki proveo u Crvenoj zvezdi, s kojom je bio prvak Europe. Dio s 10 eura odnosio se na cijenu ulaznica.

Rudeš je putem Facebooka osudio takvo ponašanje priopćenjem, a direktor kluba Stipe Čondrić naglasio je: “Malo je reći da sam razočaran. Ovo jest najružnije ispoljavanje primitivizma i nekulture. Nažalost, slušati uvrede Torcide prema našem treneru, dijelu naše nogometne obitelji, uz jednako sramotnu poruku na transparentu upućenu svima u klubu, ali prije svega legendarnom hrvatskom reprezentativcu, nikako ne ide na čast navijačkoj skupini.”

Poslije toga u kraćem razgovoru za Antenu Zadar osvrnuo se i sam Prosinečki.

“Ružno je i niti malo ugodno, ali sve je već rečeno s tim transparentom, to ide Torcidi na dušu, ali ne znam zbog čega, vjerojatno zbog Marka Livaje. Stojim iza toga što sam rekao o njemu, Livaja je dobar igrač, ali se tako ne može ponašati. Što ima veze to što sam rekao, pa što se ovdje ne smije ništa reći?

Uostalom, svatko ima pravo na svoje mišljenje. Zar smo trebali Vedrana Ćorluku razapeti zbog toga što je rekao kako je Mislav Oršić bolji od Livaje? Jebem mu mater, ja to ne razumijem”, rekao je Prosinečki i dodao:

“Vi ste dolje u problemu jer ste frustrirani što osamnaest godina niste osvojili prvenstvo! Normalno je da se onda događaju ovakve stvari. Osamnaest godina već govorite da ćete biti prvaci, ali niste! Što se tiče Torcide, njihova navijanja, punog stadiona i euforije, to je dobro za hrvatski nogomet.”

PODIJELI