Navijači Rijeke spremaju se na pravu invaziju na San Siro, gdje će njihov voljeni klub sutra igrati veliku utakmicu protiv slavnog Milana.

Kako pišu hrvatski mediji, odlazak na utakmicu najavilo je čak četiri hiljade navijača Rijeke, što predstavlja svojevrstan rekord za klub sa Rujevice.

Riječani su u svojoj historiji igrali na brojnim stadionima u Evropi, nerijetko su imali i veliku podršku, ali ih nikada nije bodrilo toliko navijača koliko bi ih trebalo biti na San Siru. Rijeku je prije nekoliko godina u Stuttgartu bodrilo 2.500 navijača, popularne Armade, ali to će biti debelo premašeno.

Iz NK Rijeka su svojim navijačima poslali i obavijest pred sutrašnji meč.

“Navijačima Rijeke, koji će doputovati na dan utakmice, preporuča se da putuju do parka Bastioni Porta Venezia. S ove lokacije navijači mogu odmah doći do centra grada podzemnom željeznicom (od stanice Venezia ili Palestro do stanice Duomo), te se vratiti do autobusa također podzemnom željeznicom i doći do stadiona svojim automobilima te autobusima. Navijači Rijeke, koji će se nalaziti na gostujućuoj tribini na stadionu, ulaze na ulaze broj 4,5 i 6, dok vlasnici prve kategorije ulaznica na svoju tribinu mogu ući na ulazu 7”, navedeno je na zvaničnim stranicama kluba.

Meč Rijeke i Milana igra se s početkom u 21:05 sati u okviru 2. kola grupe D Evropske lige.

PODIJELI