epaselect epa07159893 Boca Junior's Carlos Izquierdoz (C) scores an own goal during the first-leg match Boca Juniors-River Plate for the Copa Libertadores Final, at La Bombonera Stadium, in Buenos Aires, Argentina, 11 November 2018. EPA-EFE/Raul Martinez

Revans utakmica finala Copa Libertadores izmedju River Plate i Boke Juniors odigrace se na tlu Evrope, tacnije u Madridu na stadionu Santijago Bernabeu. Kako je planirana utakmica 24 novembra odlozena zbog napada domacih navijaca na autobus sa igracima Boke. U napadu je povredjeno nekoliko prvotimaca Boke pa je disciplinska komisija odlucila da se mec odlozi za sutradan , medjutim napadnuti igraci nisu bili spremni za odigravanje utakmice pa je utakmica bila odlozena do daljnjeg. Juce je izglasano da ce domacin utakmice ipak biti Madrid iako je bilo jos zainteresovanih gradova i termin utakmice bice 9. decembar.

 

Veliki Superklasiko i revanš velikog finala Kopa Libertadores između fudbalera River Plate i Boke Juniors definitivno će biti odigran 9. decembra na stadionu Santijagio Bernabeu u Madridu, odlučili su čelnici Južnoameričke fudbalske federacije (KOMNEBOL).

Kraljevski klub tada gostuje Ueski tako da će stadion biti slobodan, a i čelnici Madriđana nisu imali ništa protiv ideje koju su podržati FIFA, KONMEBOL i španska federacija.

Na području Madrida živi 71.000 registrovan Argentinac, tako da ima interesa da se meč baš tu održi, iako su se za domaćinstvo prijavili Doha i Majami.

Zanimljivo je da je Katar bio spreman da izdvoji 14 miliona evra za domaćinstvo, što ne čudi jer je Katar Ervejz najvažniji sponzor KONMEBOLA, ali i Boke Juniors.

Da Vas potsetimo prva utakmica dveju ekipa zavrsena je bez pobednika rezultatom 2:2.

PODIJELI