Švicarski Bazel je za vikend na svom terenu dočekao Zurich u derbiju 17. kola švicarskog prvenstva te u izravnoj borbi za drugo mjesto slavio s 2:0. Poslije utakmice se ne prestaje pričati o nevjerojatnoj koreografiji navijača Basela koja dosad nije viđena na navijačkim tribinama.

Ove godine klub slavi 125 godina postojanja a mi smo već vidjeli dosta fenomenalnih navijačkih koreografija njegovih pristalica. Ekipa Bazela je šampion Švicarske osam godina za redom, a ova sezona je nešto drugačija jer već zaostaju 19 bodova za ekipom Young Boysa. Sa ovom koreografijom navijači su htjeli pokazati dobro i loše vrijeme kluba, dobro vrijeme je u crvenom “Sunneschiin” sa prvom bojom kluba i loše vrijeme u plavom “Raage” koja je druga boja Bazela.

Bazelovi ultrasi na svojoj glavnoj tribini podigli su dvostruku 3D koreografiju, što je dosad nezapamćeno kada je navijački svijet u pitanju. Tako su Švicarci jedan dio te revolucionarne koreografije mogli vidjeti kroz plavo staklo 3D naočala, a drugi kroz crveno.

Pogledajte kako je to sve izgledalo uz video priloge i slike.

PODIJELI