Britancima je fudbal jednostavno u krvi. Velike rock zvijezde iz Britanije su zagriženi navijači svojih lokalnih klubova. Ni velika popularnost ih nije spriječila da, kada imaju slobodnog vremena, pohode stadione širom Britanije i svijeta.

Mick Jagger, frontman legendarnih Rolling Stonesa je veliki navijač Arsenala. Ipak, zbog velike popularnosti, Mick je na stadion „Topnika“ odlazio u strogoj tajnosti. Kamere su ga uhvatile na stadionu Wembley u trenutku kada je pratio reprezentaciju Engleske. Ovaj rocker je pratio reprezentaciju na dva svjetska prvenstva.

Steve Harris, basista kultnog metal benda Iron Maiden, veliki je navijač West Hama. Kao mladić je trenirao u poznatoj West Hamovoj akademiji, ali se bolje snalazio svirajući gitaru. Harris je na turneji benda i promociji albuma iz 2003. Brave New World dao izdraditi komplet dresova za nastup Maidena u bojama West Hama. Na njegovoj bas-gitari i danas stoji logo „Čekićara“.

Pjevač velikog Led Zeppelina Robert Plant strastveni je navijač Wolverhamptona. Čak je na coveru solo albuma „Now and Zen“ iz 1988. stavio logo Wolvesa. Kako bi Wolverhampton privukao što više navijača van Engleske, Uprava je jednom prilikom organizirala prijateljski meč na kojem je Plant nastupao.

Posljednja u nizu poznatih rock zvijezda koja redovno i fanatično prati fudbal je Rod Steward. Ovaj legendarni Škot je veliki navijač Celtica iz Glasgowa. Navijači ovog tima se sjećaju Stewartovih suza na meču Lige prvaka kada je Celtic pobijedio Barcelonu 2012.

(izvor: live387.ba)