Ruska specijalna policija OMON brutalno je pretukla nekoliko navijaca Spartaka iz Moskve nakon njihovog gostovanja na stadionu Rostova u Rostovu na Donu.

Jake policijske snage uletele su medju navijace koji su cekali povratak u Moskvu i tom prilikom bez ikakvog vidljivog razloga pretukla vise navijaca moskovskog kluba.

Predstavnik Ruske fudbalske unije (RFU) dao je svoju ocenu o incidentu, koji se dogodio u Rostovu, gde je fudbalske navijače pretukla policija.

„Klub, policija i RPL (ruska Premijer liga – beleška urednika) učestvuju u organizovanju meča. Oni moraju učiniti sve kako bi se utakmica odvijala u ugodnim uslovima za fanove. U isto vreme, klubovi su sertifikovani za bezbednost, a ako ne ispunjavaju kriterijume, ne bi trebalo da im se dozvoli da se takmiče u šampionatu “, rekao je zvaničnik RFU.

Takođe je dodao da na kraju krajeva, reakcija snaga bezbednosti treba da bude adekvatna u odnosu na situaciji. Predstavnici ruske Premijer lige još uvek istražuju šta se dogodilo.

“Takva situacija se ne bi smela ponoviti na stadionima”, zaključio je predstavnik RFU-a.

Razlog za sukob između navijača Rostova i Spartaka bilo je nezadovoljstvo njih zbog činjenice da ih nakon meča nisu puštali kaveza jako dugo. U redu za izlaz počela je gužva. Kada se gužva pojačala, u gomilu je uletelo oko 40 policajaca koji su počeli da tuku navijače.