Veoma humanu akciju napravili su navijači ruskih klubova iz Sankt Peterburga, u saradnji sa Rusko-srpskim kulturnim klubom “Orlovi” i školom fudbala “Nevski front”. Naime, organizovan je tokom vikenda jedan humanitarni turnir na kom su prikupljena značajna finansijska sredstva za pomoć srpskim porodicama na Kosovu i Metohiji.

Turnir je organizovan u znak sećanja na Grigorija Ščerbina, prvog konzula Ruskog Carstva na Kosovu i Metohiji, kojeg su 9. aprila 1903. godine u Kosovskoj Mitrovici ubili Albanci, a na njemu su učestvovali navijači fudbalskih klubova Zenit i Tosno, te hokejaškog kluba SKA, prenosi portal Telegraf.rs

Turnir je počeo izvođenjem pesme “Oj Kosovo, Kosovo” u režiji dečijeg i omladinskog hora “Svetog Jovana Damaskina”, da bi i sami učesnici nedugo zatim pevali “Kosovo je srce Srbije.”

Pored pomoči srpskim porodicama na Kosovu i Metohiji, deo sredstava biće namenjeno za kupovinu zvona za crkvu u srpskom selu Donje Vukovsko, u blizini Kupresa, u Bosni i Hercegovini. Isto je srušeno još 1994. godine od strane Hrvata tokom rata, a parohijani su odlučili da kupe novo u Rusiji gde se, između ostalog, prikuplja novac.

(BETWINNER – REGISTRUJ SE KLIKOM OVDE I ZGRABI 100% BONUSA NA PRVU UPLATU, ISKORISTI PROMO KOD “BALKANULTRAS100” ZA DODATNI BONUS)<

(Betwinner nudi sve načine podizanja novca, vaše isplate možete podići i preko kriptovaluta uključujući i najpopularniji bitcoin.)

PODIJELI