Ugovorena borba izmedju navijaca Dinama iz Kijeva i Jabloneca

Nismo zeleli da ovo iznosimo u javnost, medjutim zbog brojnih iznesenih lazi i nagadjanja odlucili smo da otkrijemo sta se desavalo sa ugovorenim sukobom sa navijacima Jabloneca.

Nasa grupa Brave Brigade je odlucila da izazove neku grupu iz Ceske na ferku i izbor je pao na momke iz Jabloneca, razmisljali smo o nekoliko opcija medjutim posto je Dinamo trebao da igra u Jablonecu pozeleli smo da se sukobimo sa domacinima.

 

Pokusacemo detaljno da Vam objasnimo kako je sve teklo:

1. U početku smo se dogovorili za 15-20 ljudi, ali na dan utakmice par sati pre borbe, protivnici su rekli  12 ljudi , a potom 13.
2. Dogovor je bio da borba mora biti između “Brave brigade” i “Jablonec” bez prijatelja sa ukrajinske strane, kao i češke ili poljske, mada da je  bilo Poljaka, bili bismo bili spremni da se suočimo sa njima.

3. Na kraju je nasa ekipa krenula sa 17 boraca na turneju.

4. Odseli smo u Pragu i protivnici su obećali da će stići tamo dan prije fudbala kako bi razgovarali o pravilima predstojeće borbe, ali navodno nisu mogli naći automobile. Onda su rekli da će doci na mesto dogovorenog sastanka, ali na kraju smo ih čekali  oko sat vremena i naravno je slucajno naisao ACAB … slučajnost? Ne mislim tako)) jer čim je policija stigla, Česi su poslali “nekome” fotografiju našeg autobusa mi smo ih  upitali: “Gde ste ovo dobili?”, Odgovorili su: “Znamo ljude u policiji”.
5. Sudeći po akcijama Čeha, mislili smo da se protivnici plaše i niko više nije želeo da se bori)) Vozili smo 2000 kilometara za ovu borbu, radili smo u teretani, jedva pronasli novac i otišli ​​smo sa posla. Susret u cetvrtak je propao zbog policijske akcije.
6. Oni nisu uložili nikakve napore da se ova borba održi.

7. Kao rezultat toga, došli smo do stadiona pod policijskom pratnjom, misleći da je sve gotovo. Na naše iznenađenje, policija nije dala da bude sukoba ali mogli smo da idemo svuda gde smo hteli, ali ne na stadion iako smo imali dva sata do utakmice. Odmah smo javili cesima da smo spremni da se bijemo nakon utakmice, pre utakmice, u toku utakmice u bilo koje vreme. Napisali smo da smo želimo da razgovaramo lično i da smo mozemo da se izvučemo od policije, a onda smo dobili odgovor da su Česi okruženi od strane policije u pabu, rekli smo im da smo spremni da dođemo do njih, da smo se složili da se borimo uličnim putem, ako ne i šumskom, tada su Česi prestali da se javljaju. Izgleda da nisu hteli da nas upoznaju.

8. Zatim smo shvatili da je sve što su nam rekli laž i počeli smo da se izvlačimo od policije i upadamo u “Jablonec” sektor u grupu od 29 boraca. Očigledno, nigde nismo našli ni jednog od njih, onda su nekoliko momaka sa huliganskim simbolima na majicama i salovima nas napali, na kraju je njihova odeća sa huliganskim rekvizitima spaljena u našem sektoru tokom utakmice.

 

 


9. Ovako smo setali oko sat vremena i pokušavali da nađemo neke probleme, ali kada smo shvatili da niko nije želeo da se suoči sa nama, počeli smo da idemo nazad u ​​naš sektor.

10. A sad poslednji i najzanimljiviji deo priče)) Saznali smo da su naši protivnici imali “muda” i borba se tek dogodila … Međutim, našim rivali su se pridružili i prijatelji iz “Jelenia Gora”, Poljska :))) I onda je sve postalo jasno. Shvatili smo zašto nije bilo fer borbe, zašto niko nije želeo da se nadjemo i i zašto su se igrali sa vremenom. Zato što su čekali svoje prijatelje koji nisu mogli odmah doći na mesto sukoba … ovo je donelo osmeh na naša lica i shvatili smo koliko su naši protivnici bili kukavice

11. Poštovanje prema Poljacima koji su se odmah sukobili sa nama i imali smo dobru borbu. Zeleo bih da spomenem da su ti momci bili krupni i starija ekipa.

12.Na drustvenim mrezama se pojavila prica kako su nas momci iz Jabloneca i Poljske istukli ali to je smesno. Tukli smo se i kada smo bili poprskani biber sprejom(nadam se da to nije delo Ceha ili Poljaka) i kada je policija intervenisala i prekinula sukobe.

13. Sada, Brave Brigade  potvrdjuje pred čitavom “huliganskom zajednicom” da smo spremni da se borimo pod bilo kojim uslovima sa “Jablonecom” i njihovim prijateljima iz Poljske kada su na turneji u slavnom gradu Kijevu, Ukrajini . Što se tiče nas, upoznaćemo vas unapred i odvesti vas na mjesto sastanka. Garantujemo da će sve biti što je moguće pošteno i policija vas neće uhvatiti (osim ako ne želite;))
Dokažite nam da su to bile slučajne okolnosti i smešna slučajnost. Vozili smo oko 2000 km u  zbog vas i sada uradite istu stvar za vašu čast. Ne budi takve seronje kao što ste sada.
P.S. Ne bi voleli da objavimo slike sa prepisima sa kojima ste svi razumeli sve. U vašoj zemlji jednostavno ćete se smejati, ali definitivno ćemo objaviti poruke ako nema jasnog predloga za borbu dostavljenom našem telefonskom broju koji već znate. U tom slučaju, osjećat ćete se potpuno sramno 🙂 računamo na vašu čast ako imate.

 

 

PODIJELI