Grobarska ekipa Shadows nastala je 20.12.2000. na kosarkaskoj utakmici Partizana i Orteza, kada su tri navijaca Partizana koja su do tad bila redovni posetioci utakmica crno belih odlucili da oforme ekipu koju ce ciniti iskljucivo navijaci srpske nacionalnosti koji zive za Partizan. Bili so u razlicitim ekipama tada i gotivili Lacijale tako da su imali trip da u nekom momentu odu i da gledaju neku tekmu u Rimu. Iz fazona je jedan od njih napravio zastavu i tako je i pocelo, sasvim spontano i neplanirano.

Ekipa je nastala na Vozdovcu gde ranije nije postojala nijedna ozbiljna grobarska grupa. Na pocetku je brojala samo 3 clana kako smo ranije naveli da bi ubrzo brojka narasla do 30 momaka, da bi kasnije nakon filtriranja grupe jezgro cinilo 20 uvek spremnih navijaca. U prvih par godina odradjeno je tri vrste majica (crne, sive i bordo) i dve zastave .

Momci koji su činili ekipu bili su iz Beograda, par iz Crne Gore i par momaka iz Nove i Stare Pazove.

Na prste jedne ruke se mogu nabrojati utakmice na kojima se nije videla zastava Shadowsa kojoj za razliku od drugih grobarskih zastava preovladjuje bordo boja.

Posle Tatona se ekipa prosto raspala jer je drzava to ucinila. U spisku momaka iz ekipe su Mića i Velič koji je osudjen bez ikakvog povoda i o tome je nedavno izasla knjiga njegovog oca. Znaci ukupno 9 ljudi koji su cinili ekipu su robijali za Tatona.

Grupa je tako dozivela mnogo velikih udaraca prethodnih godina jer je nekoliko njenih vidjenijih clanova nastradalo , poslednji od njih je Goran Kljestan Boske,zatim Sinisa Radovanovic Skljo i Miki Markovic.

“Nikada i to apsolutno i odgovorno tvrdim NISMO BILI NICIJA DESNA RUKA, pa ni ALCATRAZ-u niti smo bili icija ekipa za akcije. Znaci, bili smo SAMI ZA SEBE, akcijali sa svim Grobarima, ali smo imali samo i svoje odluke i stavove i to nas je razlikovalo od drugih i to se na Jugu znalo.” naglasio je jedan od osnivača ove grupe.

PODIJELI