Prije finala Kupa Italije između Lazija i Atalante, policija je morala intervenisati i zaustaviti trenera Bologne Sinišu Mihajlovića koji se pokušao obračunati sa navijačem Lazija koji ga je vrijeđao.

Srpski trener Siniša Mihajlović se našao na meti navijača rimskog kluba koji su ga, navodno, nazvali ciganinom. To je bilo sasvim dovoljno da temperamentni Mihajlović krene na provokatora i objasni mu, kao prvo, da se nekada kao igrač borio za “nebeskoplave boje”, čak bio i šampion Italije.

Nije, ipak, došlo do obračuna Siniše i tifoza rimskog kluba jer su trojica karabinjera, uz pridržavanje, odgovorila Sinišu od svog nauma.

Pogledajte video zapis trenutka tenzije na ulicama Rima koji je zabeležila stanica RAI.

Svakako je interesantno da je Mihajlović dobar dio fudbalske karijere proveo u Laziju. Igrao je za Nebeskoplave od 1998. do 2004. godine i učestvovao je u velikim uspjesima Nebeskoplavih.

Siniša je 2000. godine osvojio Seriju A, dva puta je osvojio Kup i Superkup Italije, a okitio se naslovima Kupa pobjednika kupova i UEFA Superkupa. Poslije je uslijedio odlazak u Inter, a to mu očigledno navijači Lazija ne mogu zaboraviti i tretiraju ga kao izdajnika.

U dresu Lazija, Mihajlović je u šest godina odigrao 193 utakmice i postigao je 33 gola.