Najveća smotra evropskog fudbala prošle godine nije održana zbog dobro poznatih razloga, pa je sve pomjereno za ovu godinu.

Ono što je specifično za ovo Evropsko prvenstvo je to da će se igrati po prvi put u velikom broju država, tačnije njih 12. Najbolje evropske selekcije tako će ugostiti Amsterdam, Baku, Bilbao, Budimpešta, Bukurešt, Dablin, Glasgov, Kopenhagen London, Minhen, Rim i Sankt Petesburg.

Vlada države Danske danas je saopštila kako će na tribine stadiona Parken dozvoliti ulazak oko 12 hiljada navijača uz propisane mjere distance što je zaista sjajna stvar. Naravno, ako se za to do tada steknu određeni uslovi.

“Evropsko fudbalsko prvenstvo je jedinstven historijski događaj u Danskoj. Vlada je zbog toga dozvolila 11.000 do 12.000 gledalaca za četiri utakmice u kojima ćemo biti domaćini”, rekla je danska ministrica kulture Yojy Mogensen.

Dodali su još da je osnovana ekspertska grupa, koja će proceniti koliko će navijača biti dozvoljeno.

“Takođe, obavestili smo Fudbalski savez Danske i UEFA-u da će možda biti potrebno zatvoriti stadion ako dođe do širenja infekcije, pošto bi sa zdravstvenog stanovišta bilo neopravdano dozvoliti gledaocima pristup utakmicama”, dodaje Morgensen.

Evropsko prvenstvo će biti održano od 11. juna do 11. jula ove godine, a pored Danaca još ranije i Rusi su najavili navijače na stadionima.

PODIJELI