Glavni i odgovorni urednik nizozemskog dnevnika Het Parool i Ajaxov navijač Ronald Ockhuysen otkiva zastrašujuće detalje napada koji su na stadionu u Ateni na njega i sunarodnjake zajednički izveli navijači AEK-a i grčka policija tijekom utakmice ovih klubova u Ligi prvaka, koja se igrala u utorak.

“Navijači AEK-a su na pregrade koje su dijelile naš dio tribine od ostatka stadiona nasrnuli sjekirama i pajserima, udarajući po njima kako bi provalili prema nama. Zatim sam vidio kako se vođa grčkih huligana konzultira s interventnim policajcima, koji su se onda s isukanim palicama zaletjeli na nas”, svjedoči nizozemski novinar koji se ne htijući našao na najopasnijem zadatku karijere.

Jer njega i sunarodnjake Grci su na tribinama još i gađali bakljama i petardama, pa čak i molotovljevim koktelom.

Ovo bi se moglo nazvati samo finale velikih nereda koji su u Ateni počeli noć ranije. Ajaxovi navijači imali su pomoć “kolega” huligana Panathinaikosa pa čak i poljske Cracovije s kojima su tražili Grke po gradu. Napali su kafić u kojem se okupljaju AEK-ovi navijači i tukli se s policijom.

No iako se očekivalo da će policija nakon takvih scena pojačati osiguranje na stadionu, dogodilo se upravo suprotno. Prije početka utakmice nekoliko domaćih navijača je bez problema preskočilo ogradu i preko atletske staze došlo do dijela tribina na kojem su bili Nizozemci.

PODIJELI