Grupa maskiranih huligana pre dve nedelje upala je u novootvoreni klub „Komitet“ u beogradskoj Beton hali, polomila inventar i pretukla nekoliko osoba. KRIK objavljuje snimak sigurnosne kamere sa parkinga koji prikazuje kako tridesetak mladića sa kapuljačama dolazi u klub.

Na snimku se vidi kako se nasilnici penju uz montažne bele stepenice koje od rečnog šetališta vode do parkinga, prolaze pored automobila i ispod sigurnosne kamere, preskaču stepenice i počinju da gađaju ulaz u „Komitet“.

Mladić u belom duksu sa kačketom na glavi očigledno je vođa grupe, pošto predvodi kolonu i prvi baca nepoznati predmet prema klubu, dok ga ostali slede. Nasilnike na snimku nije moguće prepoznati pošto su lica prekrili kapuljačama i kačketima.

Snimak do kog je došao KRIK traje oko minut i po i ne prikazuje događaje koji su usledili unutar kluba „Komitet“. Poznato je da je grupa potom upala u lokal u kom je bilo oko 150 gostiju, pretukla nekoliko osoba, polupala inventar, izvrnula stolove, stolice i čaše.

Mediji su danima nagađali o motivima napada navodeći da je u pitanju borba za prevlast u vezi sa poslovima obezbeđenja ili naplata reketa. Policija je ubrzo izvestila da je uhapsila trojica napadača – Miloša Hrkmana, Marka Čičkovića i Predraga Košprdića, a prošle nedelje još dvojicu Stefana Belivuka i Aleksandra Vidojevića.

Saopštila je i da identifikovala sve učesnike napada i da traga za više osoba.

Preuzeto sa : Krik.rs

Naslovna

PODIJELI