Prekjuče su Lešinari protestovali pred sudom u Banja Luci zbog ubistva njihovog druga. Danas se u javnosti se pojavio snimak tog ubistva, ubijen je Duško Savanovića, iz Banjaluke, sve se dogodilo u Trnu, kod Laktaša, 31. decembra prošle godine, a za ubistvo je osumnjičen Dalibor Čember.

Protest Lešinara pred sudom u Banja Luci (28.4.2021)

Inače, pripadnik navijačke grupe Lešinari Duško Savanović (24) iz Banjaluke, za čije ubistvo je osumnjičen sugrađanin Dalibor Čamber (46), pogođen je u zadnji deo butine, a preminuo je 1. januara ove godine.

Čambera sumnjiče da je tokom sukoba ranio i Aleksu Babića (22), kojeg je hicem iz pištolja pogodio u noge. U ovom slučaju osumnjičen je i Milan Đurđević (42), koga terete za pomoć učiniocu posle krivičnog dela, pišu Nezavisne.

Prenosimo i tekst banjalučkog novinara Slobodana Vaskovića povodom ovog ubistva:

Navijačka grupa koja prati FK “Borac”, traži pravednu kaznu za ubicu Dalibora Čambera, jer sumnjaju u namješteno suđenje: Izašli na ulice Banjaluke i zahtijevaju da Ubica bude drakonski kažnjen, jer je iz obijesti ubio Duška Savanovića

piše: Slobodan Vasković

Dalibor Čamber, poznat po fotografiji sa Miloradom Dodikom, ubio je Duška Savanovića (24) i ranio Aleksu Babića 31.12.2020. godine iz čiste obijesti.

Ubijeni Duško Savanović

Zločin je učinio ispred benzinske pumpe “NIS petrol” u Trnu kodd Laktaša.

Savanović, koji je ubijen bez ikakvog razloga, bio je član navijačke grupe FK “Borac” – “Lešinari”.

Pripadnici te grupe smatraju da pravosudni organi, u dosluhu sa pojedinim visokim funkcionerima policije, namjeravaju da Čamberu izreknu malu kaznu, a svoje sumnje temelje na osnovu šturih izvještaja, kako o likvidaciji, tako i o suđenju ubici.

Zvuči nevjerovatno, ali jedan od režimskih medija, nakon ubistva, objavio je tekst pod naslovom da je, parafraziram, ranjen mladić u Trnu, a ubijenog Savanovića su tek uzgred pomenuli. Isto tako, niko nije izvijestio ni slova o protestu “Lešinara”.

Zbog sumnji u namještanje procesa kojim bi Čamber bio minimalno kažnjen za veliki zločin, “Lešinari” su, 28.04.o.g., izašli na ulice Banjaluke i protestnom šetnjom ultimativno zatražili da Ubica Čamber dobije zasluženu kaznu.

“Šaljemo jasnu poruku sa ulice, najstrožije kazne za Duletove ubice”, poruka je “Lešinara”, koji su pozvali na veliko okupljanje na stadionu FK “Borac” u srijedu, 05.05. ove godine.

Oni su bili na Trgu Krajine i isped Okružnog suda Banjaluka, koji se nalazi preko puta Policijske uprave Grada. Suđenje ubici Čamberu trebalo bi se nastaviti 04.05. ove godine.

PODIJELI