Foto: PIXSELL

Fudbalska reprezentacija Hrvatske prije par dana na Poljudu je rezultatom 3:0 pobijedila Mađarsku i približila se plasmanu na Euro.

Čak 32 tisuće navijača su bile na Poljudu, koji su glasno navijali za izabranike Zlatka Dalića kroz cijeli susret.

Ovu kvalifikacionu utakmicu je osiguravalo tisuću policajaca koji su bili raspoređeni na ulicama Splita, oko Poljuda i na stadionu. Trošak osiguranja je tri milijuna kuna.

Glavna glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Antonela Lolić poslala je priopćenje u kojem se navodi da je policija privela 85 osoba na dan utakmice i da je pregledom stadiona pronađeno osam komada različitih vrsta pirotehničkih sredstava.

Do ovog trenutka, na području Splita, kao i na stadionu za vrijeme održavanja javnog okupljanja, nisu zabilježeni značajniji sigurnosno negativni događaji, oštećenja imovine, kao ni ozljeđivanje osoba”, izvijestili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske u 2 sata ujutro.

“Policijski službenici su osiguravali mjesta okupljanja gostujućih navijača, posebno ‘fan zonu’ od kuda su gostujući navijači uz pratnju policije dopraćeni na stadion bez bilježenja značajnijih incidenata.”

PODIJELI