Derbi izmedju Smedereva i Radnickog iz Kragujevaca svakako nije utakmica najuspesnijih klubova u Srbiji niti utakmica dva kluba sa najvise navijaca, medjutim ovaj derbi ima vise decenijsku tradiciju i rivalitet izmedju Ultra Semendrie i Crvenih Djavola prevazilazi sve granice prijateljske atmosfere kako na tribinama tako i u gradu. Prethodnih godina nismo mogli mnogo puta da gledamo ovaj derbi zbog razlicitih rangova u kojima su nastupala ova dva kluba, medjutim ove godine obe ekipe nastupaju u Prvoj ligi Srbije i posle utakmice u Kragujevcu u ponedeljak je Smederevo docekalo Radnicki koji je odneo sva 3 boda sa smederevske Tvrdjave.

Iako termin odigravanja utakmice nije bio u idealnom vremenskom intervalu obe navijacke grupe su podrzale svoj klub u solidnoj brojci. Smederevci su tokom prvog dela sezone i vece pred utakmicu sa Radnickim “upali” u Kragujevac i prekrecili grafit Djavola, sto pristalice Radnickog nisu zaboravile pa su odlicili da dodju ranije u Smederevo, izbegnu policijsku pratnju i prosetaju se gradom u nadi da ce naleteti na neku grupu Smederevaca.

Ultra Semendria je brzo uspela da se organizuju ali je policija bila brza i uspela je da spreci blizi susret dveju ekipa.

Na stadionu su Despoti podigli nekoliko poruka upucenih Crvenim Djavolima i savezu zbog ocajnog termina odigravanja utakmice.