Tokom i nakon zavrsetka utakmice svetskog prvenstva izmedju Svajcarske i Srbije doslo je do nekoliko sukoba srpskih i albanskih naviajca. Kako u reprezentaciji Svajcarske igraju cak cetiri igraca albanskog porekla cela albanska dijaspora pruzila je podrsku Svajcarskoj reprezentaciji. U nekoliko gradova Svajcarske i Austrije organizovani su veliki video bimovi za prenos utakmica svetskog prvenstva sto je bila jedinstvena prilika da se svi oni navijaci iz dijaspore okupe i navijaju za svoje miljenike.

Posto je sirom Evrope zastupljen veliki broj iseljenika iz Srbije i Albanije incidenti su bili neminovni. Tako je na gradskom trgu u Cirihu doslo do velikog obracuna dveju grupe navijaca posle koga je 10-ak ljudi uhapseno, a dvoje zatrazilo medicinsku pomoc u gradskim bolnicama, do sukoba je doslo i u Gracu i Becu ali ti sukobi su bili manje razmere i uglavnom verbalni.

Do najveceg sukoba je doslo u Cirihu kada je grupa srpskih navijaca otela Albancima zastavu Kosova, a zatim su pokusali da je zapale kada je uleteo jedan mladic albanske nacionalnosti i oteo zastavu, zatim je usledila jurnjava i nesrecni mladic je zavrsio isprebijan ispod autobusa.

Naime, pojavio se momak sa zastavom tzv. Kosova, a navijači su je oteli i zapalili. On je pokušao da je otme, pa je došlo do masovne tuče, pošto je u drugom delu ulice bio veliki broj Albanaca.

Umešala se i policija, a ima povređenih i privedenih