Fudbalski savez Srbije, tačnije njegova disciplinska komisija, kaznila je Novi Pazar i Partizan zbog incidenata koje su navijači ovih klubova izazvali na utakmici prije dva tjedna.

Navijači Partizana neće smjeti na četiri iduća gostovanja svoga kluba, a Novi Pazar će četiri domaće utakmice biti bez publike.

U obrazloženju kazne navodi se da su navijači oba kluba neprimjerenim skandiranjem vrijeđali na osnovu vjerske ili etničke pripadnosti i izazivali netrpeljivost.

Osim toga, navijači Novog Pazara su na teren bacali kovanice, upaljače, plastične boce… Jedan od tih predmeta pogodio je partizanovca Lazara Pavlovića i raskrvario mu usnu.

Partizan je u Novom Pazaru došao do pobjede 4:1 nakon čak četiri prekida utakmice, koja je okončana dva i pol sata nakon što je počela.

Sudac Miloš Milanović je pred kraj prvog poluvremena prvi put prekinuo utakmicu jer su Grobari skandirali ratnom zločincu Ratku Mladiću i uzvikivali “Nož, žica, Srebrenica”.

Na to su ih igrači Partizana otišli moliti da prekinu s navedenim povicima, ali navijači nisu poslušali njihove apele.

Navijači Partizana su zatim još nekoliko puta veličali Mladića i pokolj izvršen pod njegovim zapovjedništvom, da bi nakon tog njihovog skandiranja u 61. minuti igrači Novog Pazara prekinuli igrati i napustili teren.

Glavnom sucu i delegatu utakmice rekli su da će nastaviti utakmicu samo ako se isprazni tribina s navijačima Partizana.

Nakon prekida od 40 minuta, tijekom kojeg su Grobari odstranjeni sa stadiona, utakmica je nastavljena.

Navedenom parolom “Nož, žica, Srebrenica” aludira se na zločine (presuđen genocid na međ. sudu u Hagu) koji su srpske snage, koje je vodio Ratko Mladić, u srpnju 1995. počinile nad bošnjačkim stanovništvom na području Srebrenice.

Domaćini su im uzvratili skandiranjem “Ovo je Bosna”, skandiranjem Naseru Oriću, ratnom zapovjedniku Srebrenice osuđenom za zločin nad srpskim zarobljenicima i civilima te povicima “Žuta kuća”, kako se zove objekt u selu na sjeveru Albanije, u kojem su tijekom rata na Kosovu mučili zarobljene Srbe, a ubijenima vadili organe.