DA UBACIVANJE predmeta u teren uoči i tijekom nogometnih utakmica može biti pametno, zabavno i na kraju priče i humanitarno, na najbolji su način proteklog vikenda pokazali navijači belgijskog Charleroija, drugoplasirane momčadi lige Jupiler.

Oni su za nekoliko minuta odgodili početak utakmice između svoje momčadi i Oostendea jer su zasuli teren – stotinama plišanih medvjedića! Storm Ultras 2001, kako se nazivaju navijači Charleroija, željeli su tako pomoći siromašnoj djeci čiji roditelji nemaju novaca da im ovog Božića poklone neki dar.

Stotine igračaka nakon nekoliko minuta su pokupili radnici na stadionu, zapakirali ih i one će uskoro biti podijeljene siromašnim malim Belgijcima.

Da stvar bude bolja, ovo im nije prvi put. Bacanje medvjedića u teren postaje prava tradicija u tom gradu, budući da su i prošle zime djeci pomogli na isti način. Navijače je inspirirao Teddy Bear Toss, popularna akcija u američkoj hokejaškoj ligi u kojoj navijači u ovo doba godine također bacaju medvjediće na led, a oni se onda dijele onima kojima su najpotrebniji.

Utakmica je završila 1:1 i Charleroi je tako propustio približiti se vodećem Club Bruggeu, koji ima šest bodova prednosti. No, po bod svakome i svi zadovoljni. Najviše djeca iz Charleroija, koja će Božić ipak dočekati s darom ispod bora.

PODIJELI