Delegacija aleksandrovačkih crveno-plavih je proteklih dana boravila u Banjaluci gde su bili ugosteni od strane domaćina, predstavnika Borca iz Banjaluke i velikog prijatelja oba kluba, gospodina Darka Basare koji je ceo ovaj događaj i organizovao. Tom prilikom, predstavnici aleksandrovačkog Borca obišli su Gradski stadion u Banjaluci, dom banjalučkog Borca, klupske prostorije ali i znamenitosti Banja Luke koje su fascinirale goste sa Lukarela.

Tokom posete Gradskog stadiona delegacija crveno-plavih je imala priliku da se upozna sa gotovo svim prvotimcima Banjalučkog Borca, a tom prilikom im je uručen dres kapitena Saše Kajkuta sa potpisima svih igrača seniorskog tima Borca iz Banjaluke.

Predstavnik aleksandrovačkog Borca, Branislav Samolov, zahvalio se domaćinu na gostoprimstvu i istakao da je ovo velika čast za naš klub i poželeo domaćinu mnogo sreće u natsavku sezone.

“Velika nam je čast što smo dobili dres trofejnog banjalučkog Borca, on će da krasi prostorije našeg kluba. Uopšte, u gradu na Vrbasu smo dočekani na sjajan način, stekli smo nove prijatelje, a Banjalučani su sigurno dobili veliki broj navijača u našem mestu. Poželio bih im da osvoje titulu šampiona i Kup BiH “ – Izjavio je za lokalne medije Branislav Samolov.

Na kraju posete, uspostavljeni su kontakti za dalji rad i nastavak saradnje. U Planu je mnogo toga i postoji želja sa obe strane da se ova saradnja dva kluba ozvaniči i podigne na jedan mnogo veći nivo. Za početak, radi se na uspostvaljanju saradnje dva medijska tima, internet stranica i multimedijalna saradnja. Postoji i želja za bratimljenjem klubova koji imaju isto ime, iste boje dresova, istu himnu koja odjekuje Lukarelom i Banjalukom pre svake utakmice, ali i iste fudbalske ambicije koje za cilj imaju predstavljanje mesta odakle klub potiče u najboljem svetlu.

O narednim delovanjima i unapređenju ove saradnje javnost će biti obeveštena putem sajta FK Borac Aleksandrova, a da je ova poseta izazvala veliku pažnju i u Banjaluci svedoče lokalni mediji koji su istu vest objavili na nekoliko portala, između ostalih i najpoznatiji portal Srpskainfo.