Obavljena je akcija srpske policije tokom koje su uhapšeni navijači Hajduka iz Splita koji su opljačkali i demolirali pumpu u Srbiji.

Članovi MUP-a su sačekali hrvatske navijače na naplatnoj rampi Nais, gde je zadržala trojicu kod kojih je pronašla drogu i hladno oružje, a njima su odmah i izrečene kazne.

Trojica državljana Republike Hrvatske su u postupku pred Prekršajnim sudom u Nišu osuđena na novčane kazne u iznosima od po 20.000 dinara zbog prekršaja Zakona o oružju i municiji a izrečena im je i zaštitna mera oduzimanja predmeta kojim je prekršaj izvršen – navodi se u odgovoru Prekršajnog suda dostavljenom novinaru portala Telegraf.rs

Iz Suda je saopšteno da su svima kazne naplaćene pre pravosnažnosti presude u skladu sa zakonom koji predviđa da se to može učiniti ako okrivljeni ima prebivalište ili odlazi u inostranstvo pa sud nađe da postoji osnovana sumnja da će izbeći izvršenje sankcije.

Prema pisanjima srpskih medija, kod trojice Hrvata koji su privedeni u niški sud pronađeno je mnogo improvizovanog oružja i orudja.

– Oni su zaustavljeni u rent a kar vozilu na naplatnoj rampi „Nais“. U njihovom automobilu pronađene su improvizovane drvene i metalne palice, sekrice sa drvenom drškom i metalni žarači. Korektno su se držali pred sudom, nije bilo nikakvih incidenata, a pravdali su se da su oružje i oruđe kod sebe imali jer su u Bugarskoj bili napadnuti molotovljevim koktelima – kažu sagovornici za srpski portal Telegraf.rs iz istrage.