Utakmica između fudbalskih reprezentacija Crne Gore i Kosova u Prištini ne protiče u atmosferi koja bi se mogla okarakterisati kao prijateljska. Poprilično daleko od toga.

Ulazak crnogorskih navijača na stadion Fadilj Vokri

Amonzitet i napetost se osjećala još od trenutka kada je grupa od stotinjak crnogorskih navijača ušla na južnu tribinu stadiona Fadilj Vokri.

Koreografija navijača Kosova na meču protiv Crne Gore

Sve se nastavilo se prilikom intoniranja himne “Oj, svijetla majska zoro”, koja je ispraćena zvižducima… Mada je bilo i aplauza po njenom završetku.

Prva varnica je kresnula u 8. minutu, kada su se na južnoj tribini sukobili navijače dvije selekcije. Srećom, nije se rasplamsala u požar, zbog jakog obezbjeđenja pripadnika policije i redarskih službi. Bilo je guranja, uvreda, pljuvanja, ne i težih posljedica.

Pristalice Kosova, njih oko 13.000 koji su ispunili najveći nacionalni stadion do posljednjeg mjesta, reagovali su skandiranjem Oslobodilačkoj vojsci Kosova.

Nalog na tviteru pod nazivom “Kosovan Football”, koji prati reprezentaciju Kosova, ovako je protumačio incident…

Vjerovatno se aludira na to da su se dešavanja na tribinama odrazila na ona na terenu. Nepun minut kasnije, domaća reprezentacija je povela golom Amira Rahmanija.

Bolji i sadržajniji video pogledajte klikom OVDE.