Prema pisanjima portala iz Hercegovine, policija u Tomislavgradu privela je 16 mlađih muških osoba s područja Mostara, Širokog Brijega, Ljubuškoga, Posušja, Metkovića, Splita i Tomislavgrada zbog paljenja baklji, nošenja šipki, uništavanja vozila, te napada na prolaznike koji su u to vrijeme zatekli u glavnoj tomislavgradskoj Ulici Mijata Tomića.

Uprava policije navodi da je privedeno 16 mladića od 18. do 27. godine u nedjelju oko 20:30 sati.

“Radi se o jednoj od navijačkih skupina splitskog Hajduka koji su po ulicama i ugostiteljskim objektima tražili sukobe sa simpatizerima i članovima navijačke skupine zagrebačkog Dinama, no u njihovom naumu spriječila ih je policija, navodi Fena neslužbene informacije.

Šesnaest osoba je privedeno u prostorije Policijske postaje Tomislavgrad gdje su lišeni slobode i smješteni u prostorije za zadržavanje, a nad njima je u tijeku kriminalistička obrada.

Kako se doznaje, MUP Hercegbosanske županije provedi kriminalističku obradu nad više osoba s područja zapadne Hercegovine zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo “Nasilničko ponašanje”.

Javili su iz medjiske organizacije Fena.