Disciplinska komisija NFS BIH potvrdila je odluku Komiteta za takmilčenje i usvojila njihove mjere. Tri stadiona Bijeli Brijeg, Tušanj i Grbavica suspendovani su na jednu utakmicu zbog dešavanja na njima tokom prethodnog kola.

“To su ukupno tri utakmice od šest, dakle pola kola je bilo suspektno. Tri kluba su kažnjena na ovaj način, ali i finansijski, Zrinjski sa 4.5000 KM, Željezničar sa 2.000 i Sloboda sa 1.000 KM. Na ovaj način željeli smo poslati poruku da incidente više nećemo tolerisati i jedino na ovaj način možemo preduprijediti dalja ovakva dešavanja. Sjednica je bila teška jer su u pitanju bili različiti interesi”, kazao je za SportSport.ba Radivoje Lazarević, predsjednik Discilinske komisije.

Stadion u Mostaru je suspendovan zbog divljanja navijača koji su pogodili u glavu pomoćnog trenera Sarajeva Muhameda Džakimića.

Tušanj je suspendovan zbog ulijetanja navijača, a Grbavica zbog incidenata na posljednjim utakmicama ovog kluba. Suspenzija stadiona se odnosi na jednu utakmicu bez prisustva publike, prenosi SportSport.ba

Lazarević je istakao da na ovoj sjednici nije bilo govora o suspenziji sudije Vladimira Bjelice, čije je suđenje ocijenjeno negativnom ocjenom, budući da odluku o Bjelici treba donijeti Komisija za suđenje.