Sve je spremno za veliki derbi u kojem će se danas od 15 sati na Maksimiru predstaviti nove, u prijelaznom roku pojačane momčadi Hajduka i Dinama. Navijačka priča bit će, naravno, ponovno posebno zanimljiva, jer u Zagreb ovoga puta stiže još veći broj gostiju iz Splita nego inače.

 

Iz maksimirskog su kluba pozvali sve one koji na sam dan utakmice Dinama i Hajduka odluče krenuti na stadion da što prije dođu po ulaznice da se ne bi pred blagajnama stvarale gužve. Stadion se, inače, otvara u 13 sati u slučaju tribina Sjever, Zapad i Istok, a južna tribina za navijače Hajduka pola sata ranije, u 12.30. Blagajne rade od 10 sati.

 

Dinamo je Hajduku poslao 2.000 ulaznica za derbi, Splićani su ih u petak do podneva prodali oko 1.400. Svi Hajdukovi navijači mogu i danas kupiti karte za južnu tribinu, od 10 sati na ticket pointu, a od 12 na blagajnama kod južne tribine.

 

Pretpostavlja se da će na Maksimiru ukupno biti oko tri do četiri tisuće Hajdukovih navijača, a ukupno oko 10 do 15 tisuća. Torcidin jug kapaciteta oko četiri tisuće mjesta trebao bi biti jako dobro popunjen, piše i Slobodna Dalmacija.

Po pisanju Dalmatinskog portala, policija na putu prema Zagrebu zaustavlja vozila radi pretresa navijača, a pojačane mjere sigurnosti očekuju se na ulazima u grad i na putu do stadiona.

Prava je to najava velikog derbija, koji bi u slučaju pobjede Hajduka mogao vratiti malo nezvjesnosti u prvenstvo. Bijeli trenutno za Dinamom zaostaju velikih 12 bodova.

 

UPUTE ZA NAVIJAČE NA STADIONU MAKSIMIR

Nedjeljni derbi GNK Dinamo – HNK Hajduk (15:00h, stadion Maksimir) proglašen je utakmicom visokog sigurnosnog rizika te će u skladu s time biti na snazi posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazima stadionu.

Stadion Maksimir bit će otvoren za navijače od 13 sati.

Pozivamo navijače da prilikom dolaska na stadion koriste javni gradski prijevoz ili taxi prijevoz, posebno zbog ograničenog broja parkirališnih mjesta zoni stadiona Maksimir.

Zbog opsežnih mjera sigurnosti koje će se poduzimati s ciljem onemogućavanja unošenja zabranjenih predmeta i sredstava na prostor stadiona pozivamo navijače da dođu na stadion što ranije.

 

 

ULAZNICE ZA DERBI

Također, zbog velikog interesa predlažemo kupovinu ulaznica što ranije tijekom tjedna kako bi se izbjeglo čekanje u redovima na dan derbija. Podsjećamo da je prodaja personalizirana i kao preduvjet za kupnju potrebno je predočiti važeći osobni dokument.

Podsjećamo, cijene ulaznica u pretprodaji iznose 50kn Sjever, 60kn Istok i 80kn Zapad, dok će na dan utakmice cijene u prodjai biti 50kn Sjever, 70kn Istok i 100kn Zapad.

INFORMACIJE O PROMETU NA DAN UTAKMICE

Na kolnom ulazu od Kipa bacača diska i prostora u zoni raskrižja Ulice Svetice i Maksimirske sve do zapadnog raskrižja zapadnog parkirališta stadiona, na prostoru poligona autoškole i tržnice Borongaj, Hitrecovoj ulici i prostoru južnog ulaza na stadion Maksimir od 06:00 do 19:00 sata temeljem Prethodne suglasnosti nadležnog tijela Grada Zagreba bit će zabranjeno zaustavljanje i parkiranje osim za vozila gostujućih navijača izvan Grada Zagreba odnosno gledatelja s izdanom parking propusnicom GNK DINAMO.

PARKIRANJE:

1. Javno parkiralište kod spomenika Bacača diska (od Spomenika do zapadnog parkirališta stadiona Maksimir) bit će zatvoreno na dan utakmice od 6:00 do 19:00h, a na istom će prostoru u istom terminu biti na snazi i privremeno zatvaranje prometa.

2. VIP-B parkiralištu ispod zapadne tribine stadiona Maksimir bit će moguće prići vozilima isključivo sa strane placa Borongaj (servisnom cestom od Budakove do bazena) i to isključivo uz parking propusnicu izdanu od strane GNK Dinamo. Navedena će cesta u spomenutom terminu (6:00 – 19:00h) biti zatvorena za sav promet, osim za vozila sigurnosnih osoba i vozila s navedenim akreditacijama.

3. Parkiralište tržnice Borongaj predviđeno je za navijače GNK Dinamo. Parkiralište će na dan utakmice biti zatvoreno za javnost, a moći će mu vozilima pristupiti vozila s parking propusnicom izdanom isključivo od strane GNK Dinamo.

4. Parkiralište Borongaj, poligon za obuku vozila i vozača (osim vozila s izdanom propusnicom odnosno organiziranog dolaska prijevoznih sredstava s navijačima HNK Hajduk) bit će zatvoreno za javnost.

5. Ranije spomenut prilaz stadionu po Servisnoj cesti bit će moguć vozilima uz parking propusnicu za VIP-B parking izdanu od strane GNK Dinamo.