Nakon meča u Nikšiću došlo je do sukoba policije i “Varvara”, a iz Uprave policije je saopšteno da su povrijeđena četiri policijska službenika.

Sutjeska i Budućnost odigrali su pravi derbi, poslije dugo vremena.

Gosti su vodili 2:0, lider i šampion osvojio bod golom u 95. minutu.

Dramatičan završetak imao je i nastavak na atletskoj stazi ispred istočne tribine.

Navijači Budućnosti preskočili su ogradu, ali ih je odmah sačekala policija.

Došlo je do sukoba, sijevale su pesnice i pendreci, a kako je saopšteno iz Uprave policije povrijeđena su četiri policijska službenika.

“Dio navijača Budućnosti je, nakon završetka utakmice, preskočio ogradu i ušao na atletsku stazu koja se nalazi na obodu terena, gdje je prvo napao službenike zaštitarske službe, a potom i policijske službenike.

Policijski službenici su, nakon fizičkog napada kada su prvo povrijeđena tri policijska službenika, radi sprječavanja i daljeg odbijanja napada, kao i zbog sprječavanja te grupe ‘Varvara’ da dođe do navijača suprotne ekipe, upotrijebili sredstva prinude – ručni sprej i službenu palicu”,navodi se u saopštenju policije.

U incidentu je povrijeđeno nekoliko navijača Budućnosti, a najteže povrede ima Ivanović. U Urgentnom centru u Podgorici su, pored Ivanovića, još dva navijača sa lakšim povredama (glave i noge), kao i policijac Goran Krstonijević, koji ima povrede ruke, navjerovatnije od kamenice.

“Odmah smo kontaktirali direktora Uprave policije, koji je naložio provjere, a načelnik CB Nikšić Milorad Žižić pružio potrebne osnovne informacije. Žižić je naglasio da postoje video zapisi, na osnovu kojih će se obaviti sve provjere u vezi utvrđivanja činjenica, uključujući i prekoračenje policijske reakcije”, istakao je Zeković.

“Policija je obavijestila da su registrovani napadi na službeno lice i da je jedan broj navijača bio u vidno alkoholisanom stanju”, naveo je Zeković, koji je sa članovima Savjeta Vladimirom Dobričaninom i Branislavom Radulovićem posjetio povrijeđene u Urgentnom centru KC Podgorica.

“Još jednom, po ko zna koji put organizovana huliganska grupa pod uniformama je pokazala da su svi njihovi treninzi uzalud kada dođe čas da se pokaže šta su naučili na obukama i to na golorukom narodu”, kazali su “Varvari”.

Oni su kazali i da je povrijeđeno mnogo navijača, al da su medicinsku pomoć zatražili samo oni u krajnjoj nuždi, zbog navodnih prijetnji pripadnika policija “da će ih sve poslati u tamnicu”.

Na snimku se vidi kako policija brutalno udara navijaca koji je povredjen i koji pokusava da dodje do lekarske pomoci ne pruzajuci nikakav otpor.

“Naša braća su se branila koliko je bilo moguće, no huliganska grupa u uniformama je imala prednost u vidu kaciga, štitova, palica i ručnih suzavaca. Nadamo da će Unutrašnja kontrola, Etički odbor, građanski Savjet za kontrolu policije i Ombudsman reagovati na ovakav teror i samovolju ‘profesionalaca’ koje plaćamo”, kazali su “Varvari”.

Preuzeto sa : Vijesti

PODIJELI