U centru grada večeras, iza mostarske Gimnazije pretučen je srednjoškolac.

Naime, maloljetnika je napala grupa od tri, četiri osobe koje su mu nanijele povrede metalnom palicom, tzv. kostolomcem, piše bh. novina “Faktor”

Mladić koji je pretučen prevezen je kolima Hitne pomoći u bolnicu.

Mostarska policija je takođe intervenisala, no u iz MUP-a HNK nam nisu mogli dati nikakve informacije o ovom slučaju.

Bosanskohercegovački mediji navode neslužbeno da su napadači članovi navijačke grupe Ultras.

Prema informacijama koje pristižu, u drušvu napadnutog su bile i dvije prijateljice.

Pripadnici policijskih sanga grada Mostara uhapsili su dvije osobe, od kojih je jedna maloljetna, dok se za trećim, također maloljetnikom, traga zbog teškog premlaćivanja maloljetnika u centru Mostara, potvrđeno je jutros iz MUP-a HNK.

Dakle sinoć oko 20.45 sati, maloljetnika M. B. (2003) je na Bulevaru narodne revolucije iza mostarske Gimnazije, gdje je bio sa dvije prijateljica, napala grupa od tri osobe, koje su mu nanijele povrede palicom.

On je jednog od napadača prepoznao i identifikovao kao maloljetnika R. Š. (2002) koji je po odobrenju tužioca uhapšen, naveli su iz MUP-a HNK.

– Na terenu su pripadnici policije operativnim radom saznali i utvrdili da su u napadu učestvovali i Albert A.(2000) koji je pronađen i lišen slobode kao i maloljetnik M. P. (2005) koji nije pronađen na adresi stanovanja. Od lica Albert A. izuzeta je jedna bejzbol palica – kazali su u MUP-u HNK.

Podsjećanja radi, protekle sedmice, tri osobe su u mostarskom prigradskom naselju Vrapčići pretukli mladića koji je kod pumpe “Selex” prodavao voće i povrće na štandu, a koji je na sebi imao majicu FK Velež.

PODIJELI