Jučer je, otprilike pola sata uoči početka utakmice u Zagrebu, nasred Branimirove ulice došlo do žestokoga sukoba između Bad Blue Boysa i Torcide.

To nije bio jedini incident pred jučerašnji okršaj Dinama i Hajduka. Na križanju Ulice Svetice i Branimirove teško ozlijeđen 32-godišnjak iz Zagreba, slučajni prolaznik kojeg su pripadnici Torcide teško pretukli dok se vraćao s nedjeljnog ručka. Nesretni je čovjek završio u bolnici sa slomljenom gornjom i donjom čeljusti te nosom.

FOTO: Zagrebačka policijska uprava
FOTO: Zagrebačka policijska uprava

Oglasili su se iz policije o svemu:

“Izdvojeni slučaj dogodio se nešto poslije 18 sati na raskrižju Ulice Donje Svetice i Ulice kneza Branimira kada je grupa gostujućih navijača bez povoda teško ozlijedila 32-godišnjaka, a koji nije pripadnik nijedne od navijačkih skupina niti je na sebi imao bilo kakva obilježja.

Odmah po dojavi o događaju policijski službenici u blizini mjesta događaja zatekli su i doveli u službene prostorije ukupno 15 gostujućih navijača, od kojeg broja četvero je maloljetnih. Nad 12 se provodi kriminalističko istraživanje s ciljem prikupljanja obavijesti i korisnih saznanja vezano uz počinjenje kaznenog djela ‘Teška tjelesna ozljeda'”, stoji u priopćenju.

Još je navedeno:

U službene prostorije policije, prije, za vrijeme i nakon utakmice, zbog prekršaja dovedeno je ukupno 25 navijača, od tog broja njih 19 zbog počinjenja prekršaja iz članka 4. Zakon o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima i 6 navijača zbog počinjenja prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira starosti od 20 do 29 godina te četiri maloljetnika.

Sa sigurnosnog aspekta cjelokupni organizirani dolazak i odlazak gostujućih navijača pod pratnjom policije, a koji su došli s oko 500 raznih vozila te koji su i dopraćeni i ispraćeni na stadion, odnosno sa stadiona, prošao je u najboljem redu. Također gostujući navijači u gradu Zagrebu obitavali su ne samo tog dana uoči same utakmice, nego i dan ranije, zbog čega je policija kroz svoj puni angažman, prisustvom na ulicama grada Zagreba osigurala da navedeni dani prođu bez ijednog incidenta po građane i po imovinu grada Zagreba.”

“Utakmica je u dva navrata prekinuta zbog paljenja baklji na tribinama i to u 20.17 na južnoj tribini i 20.33 sata na sjevernoj tribini.”

FOTO: Zagrebačka policijska uprava

Nakon što su objavljeni tekstovi s ovim informacijama, portalu index.hr se javio očevidac napada koji poznaje pretučenog Ivana i izjavio:

“Ivan čeka operaciju čeljusti, sva sreća s mozgom je sve u redu. Pokazalo se ponovno da su ljudi i dalje okej, pa su ga odveli do stana nakon što su vidjeli što se dogodilo i sačekali hitnu pomoć. Čovjek je bio kod tete na ručku na Bukovcu i rekao da ide pješice do stana, jer je cesta zatvorena, pa da ga braća ne voze bezveze. Strašno je to kako on izgleda. Napad je počeo tako da se on sagnuo od jedne boce koja mu je letjela prema glavi i u tom trenutku, dok je bio sagnut, netko ga je opalio nogom u glavu. Nakon toga barem deset puta su mu još skočili na glavu dok je ležao.”

PODIJELI